Nederlands Frituurcentrum reikt eerste Voedsel Hygiëne handboek uit


Fastservice  - Vandaag werd tijdens de beurs Horeca Food & Inspiratie in Venray het eerste Voedsel Hygiëne handboek uitgereikt aan ProFri-lid Wouter Wolters van Preuverie de Toren in Echt. De nieuwe Hygiënecode voor de horeca is vanaf 1 april 2016 van kracht. Het Voedsel Hygiëne handboek dat vandaag verscheen is speciaal afgestemd op professionele frituurbedrijven en is uitgegeven door het Nederlands Frituurcentrum. Ook het Nederlands Horeca Gilde (NHG), de Vereniging Chinese Horeca Ondernemers (VCHO), Natte Horeca Nederland (NHN)  komen nog voor 1 april voor hun leden met een eigen handboek. De code zelf hoeven ondernemers op zich niet in het bedrijf te hebben. Er wordt wel verwacht dat het bedrijf handelt volgens de HACCP-beginselen. De Hygiënecode zelf, of een handboek kan daarbij helpen. De vier verenigingen zijn tot de eigen Hygiënecode voor de horeca gekomen, omdat zij de prijs van €100 voor het boek van belangenvereniging KHN te hoog vonden. Bovendien waren zij het niet eens dat de nieuwe Hygiënecode voor de horeca, niet digitaal beschikbaar werd gesteld. De verenigingen betreuren de opstelling van KHN, omdat die hierdoor, in hun ogen, het gebruik van de code onnodig belemmert. Het door het Frituurcentrum uitgegeven Voedsel Hygiëne handboek voor professionele frituurders kost € 45 en is gratis toegankelijk via de website van het frituurcentrum. Leden van de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) en klanten van de Houwers Groep, het adviesbureau dat het handboek mede tot stand heeft gebracht, ontvangen een korting van 50% op het handboek en betalen slechts € 22,50. Zodra de handboeken voor de andere verenigingen klaar zijn, dan worden deze aan deze website toegevoegd. Bron: Frituurcentrum Fastservice  - Vandaag werd tijdens de beurs Horeca Food & Inspiratie in Venray het eerste Voedsel Hygiëne handboek uitgereikt aan ProFri-lid Wouter Wolters van Preuverie de Toren in Echt. De nieuwe Hygiënecode voor de horeca is vanaf 1 april 2016 van kracht. Het Voedsel Hygiëne handboek dat vandaag verscheen is speciaal afgestemd op professionele frituurbedrijven en is uitgegeven door het Nederlands Frituurcentrum. Ook het Nederlands Horeca Gilde (NHG), de Vereniging Chinese Horeca Ondernemers (VCHO), Natte Horeca Nederland (NHN)  komen nog voor 1 april voor hun leden met een eigen handboek. De code zelf hoeven ondernemers op zich niet in het bedrijf te hebben. Er wordt wel verwacht dat het bedrijf handelt volgens de HACCP-beginselen. De Hygiënecode zelf, of een handboek kan daarbij helpen. De vier verenigingen zijn tot de eigen Hygiënecode voor de horeca gekomen, omdat zij de prijs van €100 voor het boek van belangenvereniging KHN te hoog vonden. Bovendien waren zij het niet eens dat de nieuwe Hygiënecode voor de horeca, niet digitaal beschikbaar werd gesteld. De verenigingen betreuren de opstelling van KHN, omdat die hierdoor, in hun ogen, het gebruik van de code onnodig belemmert. Het door het Frituurcentrum uitgegeven Voedsel Hygiëne handboek voor professionele frituurders kost € 45 en is gratis toegankelijk via de website van het frituurcentrum. Leden van de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) en klanten van de Houwers Groep, het adviesbureau dat het handboek mede tot stand heeft gebracht, ontvangen een korting van 50% op het handboek en betalen slechts € 22,50. Zodra de handboeken voor de andere verenigingen klaar zijn, dan worden deze aan deze website toegevoegd. Bron: Frituurcentrum

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid