Nederlands Sanday’s finalist Britse sandwichwedstrijd


Verkiezing - De Amsterdamse sandwichproducent Sanday’s is vrijdag in Groot-Brittannië doorgedrongen tot de finale van de internationale sandwichwedstrijd ‘British Sandwich Designer of the Year 2015’. Engeland is de bakermat van de sandwiches. Sanday’s bereikte de finale met de Chicken Satay Sandwich, een dik gesneden biologisch meergranenbrood met kipsaté en Aziatische ingrediënten. De British Sandwich Designer of the Year award is de meest prestigieuze prijs onder sandwichproducenten. De winst van de Nederlandse sandwichproducent is opmerkelijk, omdat de wedstrijd plaatsvond in het land van de sandwich en Sanday’s het opnam tegen gevestigde Britse aanbieders als Marks & Spencer, Greggs, EAT en Pret a Manger. In de Chicken Satay Sandwich was de jury positief verrast door de creativiteit in gekozen Aziatische ingrediënten, het dik gesneden biologische meergranenbrood en de commerciële levensvatbaarheid van het recept. De landelijke finale is op 14 mei in het Lancaster London Hotel in Londen. Hier zal Sanday’s het opnemen tegen de vier andere finalisten in hun categorie uit de overige regio’s van Groot-Brittannië. “We voelen ons meer dan vereerd om dadelijk te strijden voor die eerste plek”, zegt oprichter Wessel Wessels van Sanday’s. “Eigenlijk zijn we al winnaar. Eén van de beste sandwiches van Groot-Brittannië, het land van de sandwich, hoe tof is dat?” @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid