Nieuwe bedrijfsopleiding MVO voor MKB bij HAS Hogeschool


Opleiding – De Has Hogeschool start een nieuwe bedrijfsopleiding op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) voor kwaliteitsmanagers in de voedingsmiddelenindustrie. De cursus start in januari 2015 en is ontwikkeld in samenwerking met N&S Quality Consultants. ‘MVO in Food’, zoals de cursus heet, is een basiscursus voor kwaliteitsmanagers die kennis willen maken met MVO en het doel hebben er praktisch mee aan de slag te gaan. De cursus richt zich voornamelijk op het midden- en kleinbedrijf (MKB). HAS Hogeschool is het opleidingscentrum van Zuid-Nederland in de sector agro, food en groene ruimte met twee locaties: in Den Bosch en Venlo. “Kwaliteitsmanagers in het MKB krijgen steeds vaker MVO in hun takenpakket”, stelt cursusleider Diana de Rooij van HAS Hogeschool. “Hun functie is heel erg in ontwikkeling en richt zich naast de controle op productkwaliteit en het onderhouden van een kwaliteitssysteem ook op het stimuleren van samenwerkingsverbanden met verschillende interne én externe belanghebbenden.” Tijdens cursussen die zowel HAS Hogeschool als N&S geven, kwam, volgens De Rooij, steeds vaker de roep om een cursus die kwaliteitsmanagers laat kennismaken met MVO en ze begeleidt in het zetten van de eerste stappen op dit gebied. HAS Hogeschool en N&S werkten al eerder samen aan de cursus Quality & Business Improvement in Food en zullen ook deze cursus  samen verzorgen. Bron: HAS Hogeschool

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid