Nieuwe generatie PEF-technologie voor aardappelverwerking


Industrie - Pulsemaster BV introduceert een nieuwe generatie PEF (pulsed electric field)-technologie voor het verbeteren van verwerkingsprocessen in de aardappelindustrie. Daarmee komt de definitieve doorbraak van PEF-processing in de foodsector in zicht, aldus het bedrijf uit Bladel. Een betere snijkwaliteit en een efficiënter proces zijn de belangrijkste resultaten van het vervangen van de preheater door PEF-apparatuur. Zowel het water- als het energieverbruik gaat omlaag. Ook levert PEF-processing een betere uitloging van suikers op, kortere blancheer-, droog- en voorbaktijden en een lagere olieopname bij het voorbakken. Daarnaast leidt de inzet van PEF-processing tot een significante verlaging van het percentage gebroken frietstaven, volgens het bedrijf. Met de PEF-technologie van Pulsemaster worden celwanden in korte tijd doorlaatbaar gemaakt. Deze celdesintegratie of elektroporatie maakt PEF voor de aardappelverwerkende industrie tot een goed alternatief voor thermische voorverwarming. De traditionele preheater wordt daarmee overbodig bij de verwerking van aardappelen tot gesneden aardappelproducten. Bron: Pulsemaster

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid