Nieuwe soeplijn Henri levert bijdrage tegen verspilling


Industrie - Maaltijdenbereider Henri in Drunen presenteerde op de van de week gehouden Foodinspiration Days een nieuwe soeplijn vervaardigt van overrijpe en gedeukte kerstomaten. Het concept is vooral bijzonder omdat de soep vers is, uit voorraad is te bestellen en gemakkelijk op te schalen is. Op die manier kan elk foodservicebedrijf bijdragen in de strijd tegen verspilling. Het op een verantwoorde manier omgaan met geteelde groente heeft Henri verankerd in de bedrijfsfilosofie. Leveranciers worden daarom bij voorkeur zo dicht mogelijk bij het bedrijf gezocht, zodat er zo min mogelijk kilometers - foodmiles - gereden hoeven te worden. De kerstomaten voor de soep komen van kwaliteitskweker Looije in Naaldwijk. Met het nieuwe soepconcept wil Henri opnieuw een stap zetten in het tegengaan van verspilling. Het systeem is even eenvoudig als doeltreffend. Uit afgekeurde tomaten, omdat deze te rood, te gescheurd of te gedeukt zijn, selecteert Henri de beste zoete kerstomaten en mixt deze met een tomato blend. Deze wordt ook gemaakt van reststroom tomaten van een club Hollandse kwekers. Op deze manier ontstaat er een basissoep die op eenvoudige manier, eventueel op locatie door een cateraar of facilitair medewerker voorzien kan worden van verse ingrediënten. Het resultaat is een tomatensoep zonder enige toevoeging. Omdat er jaarlijks miljoenen tomaten niet voldoen aan de gestelde eisen qua kleur en beschadiging, en daardoor uit de handel worden genomen, is het aanbod onbeperkt en kan de productie door Henri eenvoudig worden opgeschaald. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid