Ook veel ondernemers dupe faillissement Hagu


Gesloten poorten bij het gebouw van groothandel Hagu in Best / Foto bij: ProFri

Faillissement – Het faillissement van groothandel Hagu treft ook veel ondernemers. Dat laat vakvereniging ProFri weten, die door meerdere bezorgde leden is gebeld. Het gaat vooral om ondernemers die vooraf artikelen besteld en betaald hebben en die later zouden worden afgeleverd.

Hoeveel het er zijn weet ProFri niet. Vandaar dat de vakvereniging gedupeerde ondernemers oproept zich te melden bij het secretariaat. Frans van Rooij van de vakvereniging: “Een aantal leden vertelde dat ze bij Hagu voor een heel jaar frituurvet, friet of andere producten hadden ingekocht én betaald. Deze producten zouden door Hagu Horeca groothandel in Best op afroep worden afgeleverd. Het gaat om enkele duizenden tot tienduizenden euro’s per zaak. Wat de gevolgen zijn voor sommige gedupeerde ondernemers is moeilijk in te schatten, want dit is niet het enige probleem waar ze de laatste tijd mee geconfronteerd worden.” “We hebben contact met de curator en gaan kijken hoe we onze leden kunnen ondersteunen.” Ondernemers die bij Hagu waren aangesloten, moet ook naarstig op zoek naar een nieuwe groothandel.

Opgelopen schulden

Hagu blijkt al langer te maken te hebben met financiële problemen, meldt ProFri. Nadat de ING-bank deze maand de kredieten had opgezegd, restte het in 1979 opgerichte familiebedrijf dan ook niets anders dan het faillissement aan te vragen. De financiële problemen zijn opstaan door een opeenstapeling van zaken. Enerzijds waren het overnamen die niet goed uitpakten, anderzijds ontving het bedrijf in coronatijd steun omdat de omzet in die tijd terugliep van 20 naar 13 miljoen en bouwde het bedrijf een belastingschuld op. Leijtens Horecagrootverbuik dat enige jaren gelden werd overgenomen door Hagu sleept de groothandel in Reusel nu mee in het faillissement.

Jaarbonussen

ProFri voorziet dat door het faillissement de prijsafspraken met ondernemers niet meer nagekomen kunnen worden. Ook de jaarbonussen zullen niet meer worden uitgekeerd. Zo schat de vakvereniging in. Waarschijnlijk gebeurt dat ook niet als er een doorstart komt. Inmiddels hebben zich wel meerdere overnamekandidaten zich bij de curator gemeld, zo weet ProFri. Van Rooij: “Of het daadwerkelijk tot een doorstart komt is moeilijk te voorspellen, want er is veel concurrentie onder de groothandels en horecaondernemers hebben snel een nieuwe leverancier nodig.”

Bron: ProFri/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon

Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.

Lees bericht


Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht


Ladessa maakt doorstart met The Spreadmaker

Doorstart - Ladessa, Nederlandse producent van filet américain en spreads, dat recentelijk faillissement heeft moeten aanvragen, gaat een doorstart onder de vleugels van The Spreadmaker. Deze Belgische producten heeft aangegeven het merendeel van de activiteiten van Ladessa in Oosterhout voort te zetten vanaf 15 april 2024.

Lees bericht


CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht

Alide van Toor beoogd opvolger Frans van Rooij bij Profri

Benoeming – Alida van Toor (1965) is voorgedragen als beoogd voorzitter van Vereniging Professionele Frituurders (ProFri). Zij volgt daarmee Frans van Rooij op die terugtreedt als voorman van de vakvereniging. Van Toor was van 2006 tot eind 2022 eigenaresse van cafetaria De Halte in Meerkerk.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid