Overname Zwanenberg Business Unit ‘Fresh’ door Ter Beke afgerond
Overname – Zwanenberg Food Group heeft de bekend gemaakt dat de overname van de Business Unit Fresh door Ter Beke is afgerond. Dit in navolging van het persbericht dat op 1 september 2017 verscheen. Ter Beke heeft de Business Unit overgenomen die productiefaciliteiten omvat in Aalsmeer, Borculo en Zoetermeer. Deze bedrijven produceren vleeswaren en specialiteiten voor de retail en de out-of-homemarkt. De Business Unit Fresh zal binnen Ter Beke zelfstandig verder gaan onder de naam Offerman. Ter Beke Ter Beke is een Belgische producent met een uitgebreid assortiment verse voedingsproducten. Het bedrijf produceert en verkoopt vleeswaren en koelvers bereide gerechten vanuit tien vestigingen in België, Nederland, Frankrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Bij Ter Beke werken ongeveer 2.300 medewerkers en realiseerde in 2016 een omzet van € 418,6 miljoen. Zwanenberg Food Group Bij Zwanenberg Food Group werken zo’n 1.600 medewerkers. Met een omzet van circa €400 miljoen (2016) behoort Zwanenberg Food Group tot de leidende Europese producenten en exporteurs van vleeswaren, vleesconserven en snacks. Het bedrijf beschikt over twaalf eigen productielocaties in Nederland (zeven), het Verenigd Koninkrijk (drie) en de Verenigde Staten (twee). Het concern exporteert vleesconserven (onder andere onder de merknaam ZWAN) naar meer dan honderd landen wereldwijd. Bron: Zwanenberg Food Group Overname – Zwanenberg Food Group heeft de bekend gemaakt dat de overname van de Business Unit Fresh door Ter Beke is afgerond. Dit in navolging van het persbericht dat op 1 september 2017 verscheen. Ter Beke heeft de Business Unit overgenomen die productiefaciliteiten omvat in Aalsmeer, Borculo en Zoetermeer. Deze bedrijven produceren vleeswaren en specialiteiten voor de retail en de out-of-homemarkt. De Business Unit Fresh zal binnen Ter Beke zelfstandig verder gaan onder de naam Offerman. Ter Beke Ter Beke is een Belgische producent met een uitgebreid assortiment verse voedingsproducten. Het bedrijf produceert en verkoopt vleeswaren en koelvers bereide gerechten vanuit tien vestigingen in België, Nederland, Frankrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Bij Ter Beke werken ongeveer 2.300 medewerkers en realiseerde in 2016 een omzet van € 418,6 miljoen. Zwanenberg Food Group Bij Zwanenberg Food Group werken zo’n 1.600 medewerkers. Met een omzet van circa €400 miljoen (2016) behoort Zwanenberg Food Group tot de leidende Europese producenten en exporteurs van vleeswaren, vleesconserven en snacks. Het bedrijf beschikt over twaalf eigen productielocaties in Nederland (zeven), het Verenigd Koninkrijk (drie) en de Verenigde Staten (twee). Het concern exporteert vleesconserven (onder andere onder de merknaam ZWAN) naar meer dan honderd landen wereldwijd. Bron: Zwanenberg Food Group
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Vleesbedrijf De Groene Weg komt met Goed Verhaal Box
Introductie - Biologisch vleesleverancier De Groene Weg lanceert de Goed Verhaal Box. Het bedrijf wil daarmee vleesminnend Nederland helpen om voor duurzaam vlees te kiezen.
Lees berichtVan Loon Group en Q-group gaan krachten bundelen
Samenwerking - Van Loon Group en Q-group slaan de handen ineen. Door gebruik te maken van elkaars kennis en ervaring in vlees en convenience producten voor foodservice en retail kunnen zij beter inspelen op de snel veranderende vraag van de markt. Beide bedrijven verwachten gezamenlijk ook sneller te kunnen groeien in de Benelux.
Lees berichtWhat’s Cooking? wordt nieuwe naam Ter Beke
Jubileum – Het Belgische voedingsbedrijf Ter Beke, eveneens actief in Nederland met productie en verkoop (ook onder de naam Berkhout Langeveld), heeft ter gelegenheid van een nieuwe strategie en het 75-jarig jubileum de naam gewijzigd in What’s Cooking?
Lees berichtNederland Vleesland laat tegengeluid horen in Haarlem
Actie – Nederland Vleesland, het nieuwe initiatief van een aantal partijen in de vleessector, gaat in Haarlem, waar vleesreclames straks zijn verboden in de publieke ruimte, een tegengeluid laten horen. De belangenclub, die bij de oprichting aangaf het eerlijke verhaal over vlees te willen vertellen, start een abri-campagne waar het duidelijk wil maken dat vlees een gezond en goed product is,...
Lees berichtVleessector presenteert platform ‘Nederland Vleesland’
Platform - De vleessector heeft donderdag de aftrap gegeven voor de maatschappelijke dialoog onder de noemer ‘Nederland Vleesland, waar smaken verschillen’. Bij de presentatie waren de zes partners aanwezig die het initiatief hebben opgepakt om het verhaal over en van vlees genuanceerder naar buiten te brengen
Lees bericht‘Nederlander in meerderheid flexitariër of eet helemaal geen vlees’
Onderzoek - Onderzoek wijst uit dat het aantal Europeanen dat minder vlees eet fors toeneemt. Bijna de helft zou de vleesconsumptie minderen. Nederland telt de meeste flexitariër van alle onderzochte landen. Samen met de vegetariërs en veganisten vormt de groep zelfs een meerderheid.
Lees bericht