Pieperz opent in Proeffabriek Veghel, Friettent zet 'vet lekkere' aardappel centraal


Fastservice - Onder het motto ‘power to the pieper!’ is in de Proeffabriek in Veghel Friettent Pieperz geopend. Naast ‘burgerz’ en ‘snackz’ staat bij Pieperz vooral de moeder aller lekkernijen centraal: friet. Dat in Pieperz de aardappel ‘de held van de tent’ is, kan geen enkele bezoeker ontgaan. Overal in de friettent staan de grote zakken met verse aardappelen. Deze worden dagelijks ter plekke in een dik formaat en nog in de schil vers gesneden tot een lekker frietje. De aardappel is van het ras Pieperz en is door een internationale aardappelveredelaar speciaal voor de Veghelse friettent ontwikkeld. “Goed kan altijd beter”, zegt initiatiefnemer Maarten Kanters van Pieperz. “Daarom zijn we de ontwikkeling aangegaan om friet naar een hoger niveau te tillen. Verse aardappelen die we dagelijks snijden voor het oog van de bezoekers. Deze bakken we vervolgens in de schil én in speciale E-nummervrije olie. Verser dan vers en dat proef je.” Snackz en burgerz Hoewel ‘vet lekkere’ friet de hoofdrolspeler is, staan er bij Pieperz ook burgers en diverse snacks op de menukaart zoals de Bourgondische kroket, knakworst deluxe en kipnuggets. De burgers worden op de grillplaat gebakken waarna ze met een keuze aan smakelijke toppings worden geserveerd. “Zo krijg je de lekkerste burgers met een plusje op je bord”, aldus Kanters volgens wie er voor een concept als Pieperz een markt open ligt. “Veel snackbars onderscheiden zich niet en serveren allemaal hetzelfde. Wij willen het anders doen. Mensen willen vandaag de dag weten wat ze eten, waar het vandaan komt en hebben behoefte aan kwaliteit met dito beleving. Dat geldt ook als je een keer wilt zondigen. We willen de passie voor de pieper overbrengen naar onze klanten. Vandaar ook de naam friettent. Dat staat hier in Brabant synoniem met ambachtelijke kwaliteit, voor onvervalst genieten. Daarbij moet de drempel niet te hoog zijn. Zondigen mag en áls je zondigt, moet het vooral lekker zijn.” Voor een reportage over Pieperz, lees FoodClicks maart 2016 Fastservice - Onder het motto ‘power to the pieper!’ is in de Proeffabriek in Veghel Friettent Pieperz geopend. Naast ‘burgerz’ en ‘snackz’ staat bij Pieperz vooral de moeder aller lekkernijen centraal: friet. Dat in Pieperz de aardappel ‘de held van de tent’ is, kan geen enkele bezoeker ontgaan. Overal in de friettent staan de grote zakken met verse aardappelen. Deze worden dagelijks ter plekke in een dik formaat en nog in de schil vers gesneden tot een lekker frietje. De aardappel is van het ras Pieperz en is door een internationale aardappelveredelaar speciaal voor de Veghelse friettent ontwikkeld. “Goed kan altijd beter”, zegt initiatiefnemer Maarten Kanters van Pieperz. “Daarom zijn we de ontwikkeling aangegaan om friet naar een hoger niveau te tillen. Verse aardappelen die we dagelijks snijden voor het oog van de bezoekers. Deze bakken we vervolgens in de schil én in speciale E-nummervrije olie. Verser dan vers en dat proef je.” Snackz en burgerz Hoewel ‘vet lekkere’ friet de hoofdrolspeler is, staan er bij Pieperz ook burgers en diverse snacks op de menukaart zoals de Bourgondische kroket, knakworst deluxe en kipnuggets. De burgers worden op de grillplaat gebakken waarna ze met een keuze aan smakelijke toppings worden geserveerd. “Zo krijg je de lekkerste burgers met een plusje op je bord”, aldus Kanters volgens wie er voor een concept als Pieperz een markt open ligt. “Veel snackbars onderscheiden zich niet en serveren allemaal hetzelfde. Wij willen het anders doen. Mensen willen vandaag de dag weten wat ze eten, waar het vandaan komt en hebben behoefte aan kwaliteit met dito beleving. Dat geldt ook als je een keer wilt zondigen. We willen de passie voor de pieper overbrengen naar onze klanten. Vandaar ook de naam friettent. Dat staat hier in Brabant synoniem met ambachtelijke kwaliteit, voor onvervalst genieten. Daarbij moet de drempel niet te hoog zijn. Zondigen mag en áls je zondigt, moet het vooral lekker zijn.” Voor een reportage over Pieperz, lees FoodClicks maart 2016

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid