Restaurant Valuas ontwikkelt oranje vegetarische Koningsbitterbal

Eric Swaghoven van restaurant Valuas met de Koningsbitterbal

Snack - Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft een Koningsbitterbal ontwikkeld. De bitterbal is gevuld met pompoen en oud-Hollandse specerijen en is knaloranje van kleur. De vegetarische snack is een ode aan Koning Willem-Alexander en Koningsdag.

De Koningsbitterbal is de nieuwste aanwinst binnen de Valuas Kroketterie van chef-eigenaar Eric Swaghoven die sinds 2004 bestaat en die inmiddels meer dan 40 verschillende soorten kroketten en bitterballen telt. Swaghoven: “Met de Koningsbitterbal voldoen we aan de steeds groter wordende vraag naar vegetarische snacks. De bitterbal is gemaakt van de fijnste Hokkaido-pompoen en verrijkt met oud-Hollandse specerijen als gember, korianderpoeder, cayennepeper, witte peper en een vleugje sinaasappel. Ik ben al jaren groot fan van het koningshuis en van een smaakvolle kroket en heb die liefdes samengebracht in deze koninklijke creatie”, aldus de ondernemer.

De Koningsbitterbal weegt 30 gram en is vanaf 1 maart 2018 verkrijgbaar bij Valuas Kroket.

Bron: Valuas

Auteur: Steffen van Beek