Restaurant Valuas in Venlo ontwikkelt glutenvrije kroket


Fastservice - Valuas Kroketterie in Venlo heeft een nieuwe aanwinst in het assortiment: een glutenvrije rundvleeskroket. De Valuas glutenvrije rundvleeskroket is gecertificeerd door de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) en voorziet volgens het sterrenrestaurant in de steeds groter wordende behoefte aan glutenvrije voedingsproducten. Valuas Kroketterie bestaat sinds 2004 en presenteert inmiddels 17 verschillende soorten kroketten en bitterballen. Eric Swaghoven, SVH Meesterkok en eigenaar van hotel-restaurant-brasserie Valuas en de Valuas Kroketterie: “Van onze gasten en van onze klanten voor wie we in de Kroketterie custom made kroketten en bitterballen ontwikkelen kregen we steeds vaker de vraag naar een glutenvrije kroket. De glutenvrije Valuaskroket bevat een ragout op basis van mais en rijst, waarin 36% puur rundvlees en is voorzien van een korst van rijst.” De kroket weegt 80 gram en heeft volgens de kok een stevig mondgevoel en een verbeterde en krokantere korst door het gebruik van rijst als paneermiddel. “De glutenvrije kroket smaakt hartig en pittig en is lekker smeuïg door de volle bouillon die we erin verwerken”, aldus Swaghoven. Gecertificeerd Om de kans op vermenging met gluten te voorkomen wordt de glutenvrije kroket in de Valuas Kroketterie geproduceerd op een moment waarop er geen andere producten worden gemaakt. Tijdens de bereiding worden testen uitgevoerd op de aanwezigheid van glutensporen en onder meer hierdoor is de Valuas glutenvrije rundvleeskroket gecertificeerd door de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bron: FoodClicks 

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid