RIJKS start met nieuwe afhaalformule Make-Away
Horeca – De afhaaldiners bij restaurant RIJKS waren al eerder in maart dit jaar geïntroduceerd, maar in december herintroduceert chef-kok Joris Bijdendijk deze afhaaldiners met een nieuwe formule: de Make-Away-box.
De Make-Away-box bestaat uit vier gerechten, amuse, brood, boter en een bonbon voor bij de koffie. Alle voorbereidende werkzaamheden zijn door het team van RIJKS gedaan. Mensen die de box voor thuis bestellen kunnen in een paar stappen kunnen de gerechten thuis verder afmaken, onder virtuele begeleiding van Joris Bijdendijk. Door de virtuele instructies kan er thuis een dinerervaring worden neergezet, die net iets verder gaat, volgens de bedenker. Dat zorgt er voor dat Take-Away Make-Away wordt. De gerechten kosten vijftig euro per persoon en zijn een dag houdbaar in de koelkast. Chef-kok Bijdendijk: “Door de vele enthousiaste reacties vanuit het hele land introduceren wij een vervolg op de RIJKS afhaaldiners. De decembermaand met alle feestdagen is bij uitstek de periode om te tafelen met familie en vrienden, en terug te blikken op dit gekke maar bovenal leerzame jaar. Dat kan in een restaurant, dat kan thuis, en komende feestdagen ook met het beste van beide werelden: een restaurantmaaltijd aan de eigen eettafel, zonder stress.”
Meer dan 22.000 afhaalmaaltijden
RIJKS startte op vrijdag 13 maart, als een van de eerste restaurants met een Michelin ster, met Take-Away. Nog voor de officiële lockdown werd het restaurant omgebouwd tot pick-up punt. Meer dan 22.000 gasten haalden hun diner af en steunden hiermee het restaurant, zo laat het bedrijf weten. Op verzoek van vele gasten buiten Amsterdam werd RIJKS On Tour gestart, waarbij ruim 1500 menu’s bezorgd werden in Laren, Amstelveen, Utrecht en Haarlem. Er kwam een Take-Away ontbijt, met alleen al op Moederdag 400 orders. Ook heeft RIJKS® samen met het Amsterdam Dinner Foundation honderden ontbijtjes verkocht om het Aidsfonds te steunen.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
RIJKS na ingrijpende verbouwing weer open
Horeca - Na een ingrijpende renovatie opent RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum, opnieuw haar deuren aan het Museumplein. “Na bijna 10 jaar werd het tijd voor de next step. In het nieuwe RIJKS hebben we meegenomen wat we hebben geleerd in de afgelopen jaren. We zijn de verbeterde versie van onszelf geworden,” aldus Executive Chef Joris Bijdendijk namens zijn team.
Lees berichtEerste kiploze kiprestaurant in Nederland geopend
Horecaconcept - Taste Like Chicken, of kortweg TLC, heet het kiploze kiprestaurant dat de deuren heeft geopend aan de Van Woustraat in Amsterdam. Het is daarmee het eerste plant-based kiprestaurant in Nederland.
Lees berichtHajé Nunspeet opent Take Away met ‘foodwall’
Formulenieuws – Hotel-restaurantformule Hajé heeft onlangs langs de Rijksweg A28 (richting Harderwijk) een Take Away met een ‘foodwall’ geopend. In de vier meter tellende vendingmachine in Nunspeet geen snacks of andere zoetwaren, maar alleen gezonde producten en gerechten.
Lees berichtJoris Bijdendijk opent Wils Bakery Café
Horeca - Joris Bijdendijk opent een nieuwe zaak aan het Amsterdamse Stadionplein in Amsterdam-Zuid. De horecagelegenheid, die Wils Bakery Café gaat heten, wordt een combinatie van een bakkerij en een bistro.
Lees berichtLimburgs Culinair Gala 2021 tijdens BBB Maastricht
Beurzen - Het Limburgs Culinair Gala 2021 vindt plaats op maandag 11 oktober in het geheel vernieuwde MECC Maastricht. Normaal gesproken is het gala altijd in januari, maar door corona kon dat niet doorgaan. Het gala vindt nu plaats op de eerste dag van BBB Maastricht, de oudste horecavakbeurs van Nederland.
Lees berichtSterrenchefs zetten eigen streamingdienst Cheflix op
Horeca - Nederlandse topchefs lanceren hun eigen Netflix: Cheflix. Op deze nieuwe streamingdienst leert de kijker koken met Michelinsterren-chefs als Jacob Jan Boerma (De Leest), Joris Bijdendijk (RIJKS) en Ron Blaauw (Ron’s Gastrobar).
Lees bericht