Rijnstate treedt toe tot Alliantie Voeding in de Zorg


Zorg - Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem treedt toe tot de Alliantie Voeding in de Zorg. Deze alliantie is in 2007 opgericht door Ziekenhuis Gelderse Vallei en Wageningen University en doet onderzoek naar het effect van voeding in de zorg om zo gezondheidswinst te behalen. De toetreding van Rijnstate, als groot topklinisch ziekenhuis, vergroot de onderzoekspotentie van de Alliantie Voeding. Enerzijds door specifieke expertise op het gebied van overgewicht en anderzijds door een groter aantal patiënten met chronische ziekten dat in onderzoeken kan worden geïncludeerd. Vandaag tekenden de partijen een overeenkomst. Door samen te werken in de regio en met het netwerk beogen de partners (inter)nationaal bij te dragen aan effectieve aandacht voor voeding in de zorg. Hiermee versterken zij het profiel van de Provincie Gelderland en Oost Nederland op het snijvlak ‘Food’ en ‘Health’. Alliantie De Stichting Alliantie Voeding in de Zorg gaat voor gezondheidswinst door aandacht voor voeding en leefstijl. Ziekenhuis Gelderse Vallei, Wageningen Universiteit en Rijnstate zijn de kernpartners om wetenschappelijke inzichten toepasbaar te maken in de medische zorg zowel voor, tijdens als na behandeling. Met de partners Opella en Gemeente Ede worden in de zorgketen en op wijkniveau inzichten ingebed. Bron: Rijnstate Zorg - Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem treedt toe tot de Alliantie Voeding in de Zorg. Deze alliantie is in 2007 opgericht door Ziekenhuis Gelderse Vallei en Wageningen University en doet onderzoek naar het effect van voeding in de zorg om zo gezondheidswinst te behalen. De toetreding van Rijnstate, als groot topklinisch ziekenhuis, vergroot de onderzoekspotentie van de Alliantie Voeding. Enerzijds door specifieke expertise op het gebied van overgewicht en anderzijds door een groter aantal patiënten met chronische ziekten dat in onderzoeken kan worden geïncludeerd. Vandaag tekenden de partijen een overeenkomst. Door samen te werken in de regio en met het netwerk beogen de partners (inter)nationaal bij te dragen aan effectieve aandacht voor voeding in de zorg. Hiermee versterken zij het profiel van de Provincie Gelderland en Oost Nederland op het snijvlak ‘Food’ en ‘Health’. Alliantie De Stichting Alliantie Voeding in de Zorg gaat voor gezondheidswinst door aandacht voor voeding en leefstijl. Ziekenhuis Gelderse Vallei, Wageningen Universiteit en Rijnstate zijn de kernpartners om wetenschappelijke inzichten toepasbaar te maken in de medische zorg zowel voor, tijdens als na behandeling. Met de partners Opella en Gemeente Ede worden in de zorgketen en op wijkniveau inzichten ingebed. Bron: Rijnstate

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Minder verspilling brood en banket blijkt uit NVB Monitor

Voedselverspilling – Brood is het product dat het meest wordt verspild. Dat komt vooral omdat het een dagvers product is. Daarom zet de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) zich in om de reststromen en verspilling in de keten inzichtelijk te maken, zodat ze gericht kunnen werken aan reductie. En met resultaat, zo laat de NVB weten. Op basis van de...

Lees bericht



Aardappelindustrie verspilt maar 3,4% voedsel

Voedselverspilling - De stichting Samen Tegen Voedselverspilling en de vereniging voor de Aardappelverwerkende industrie (VAVI) hebben laten onderzoeken hoeveel verspilling er optreedt in de verwerking van aardappel naar diepvriesproduct. Hieruit blijkt dat 96,6% van de aardappel een bestemming krijgt als voedsel of veevoer. Er wordt dus maar 3,4% verspild.

Lees bericht

Selecta ziet Shop & Go-concepten in 2024 doorbreken

Shopformat - Selecta ziet onbemande Shop & Go-concepten en nieuwe betaalopties als alternatief voor cafetaria’s en shops definitief doorbreken. Als leverancier van koffie- en voedingsautomaten verwacht het bedrijf dat slimme foodtech-toepassingen in 2024 verder zullen doorbreken. Vooral onbemande minimarkets zijn volgens het bedrijf aan een opmars bezig in onder meer ziekenhuizen en aan laadstations voor elektrische autos.

Lees bericht


Voedselverspilling daalt 17,4% bij supermarkten

Supermarkten - Supermarkten verkochten in 2022 gemiddeld 98,62 procent van al het voedsel dat werd aangeboden. Dat betekent dat 1,38% van het voedsel niet bij consumenten terecht kwam. Daarmee is de hoeveelheid voedselverspilling in supermarkten met 13,8 procent afgenomen ten opzichte van 2020 en met 17,4 procent sinds 2018.

Lees bericht

Ondernemersfamilie Macleane neemt Jumbo Beuningen over

Supermarkten - De Jumbo winkel in Beuningen van de familie Kalkman wordt op 20 november overgedragen aan de ondernemersfamilie Macleane. Na 32 jaar ondernemerschap in Beuningen, neemt de familie Kalkman afscheid van de vestiging om van hun vrije tijd te genieten. De familie Macleane beheert momenteel al twee Jumbo winkels in Elst en een Bakker Bart in Rijnstate Elst.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid