Rotterdamse friteskoning Ladage opent in Duitse Essen Bram’s Gourmet Frites

In de maandag in Essen geopende Bram’s Gourmet Frites worden de frites niet geschild, maar wél voor het oog van de klant gesneden en vervolgens gefrituurd

Fastservice - De Rotterdamse friteskoning Bram Ladage heeft in het Duitse Essen de eerste buitenlandse vestiging geopend. Bram’s Gourmet Frites aan de Kettwigerstrasse is Bram’s eerste Duitse franchisevestiging en de Essenaren stonden ervoor in de rij.

Bram Ladage had de lancering van het nieuwe concept Bram’s Gourmet Frites in Nederland al eerder dit jaar aangekondigd. Op de Kop van Zuid in Rotterdam draait al maanden een vestiging onder de nieuwe formule en met succes. De plannen van Ladage om ook in het buitenland aan de slag te gaan dateren ook al van jaren geleden. Nu was het zover en maandag opende de eerste Bram’s Gourmet Frites in het centrum van het Duitse Essen.

Niet hetzelfde
Ladage doet in Bram’s Gourmet Frites in Essen niet alles exact hetzelfde als in de Nederlandse vestigingen van het bedrijf. Zo staan er in Duitsland geen kroketten en frikadellen op de menukaart en ook de frites zijn anders dan in Nederland. In Nederland werkt Ladage met verse, geschilde aardappelen uit de Hoeksche Waard en die zijn niet onbeperkt houdbaar. In Prins Alexander deed Ladage eerder een proef met gefrituurde aardappelen in de schil en het publiek reageerde positief. In Essen worden de frites daarom niet geschild, maar wél voor het oog van de klant gesneden om de versheid en kwaliteit van de gebruikte aardappels te benadrukken. Ook geeft het schilletje de frieten volgens Ladage net wat meer karakter. Voor bij de patat heeft de Rotterdamse tv-kok Herman den Blijker vijf soorten ‘stoof’ ontwikkeld, een dikke saus gevuld met vlees of groenten die aan de lokale smaak kunnen worden aangepast. Als Bram’s Gourmet Frites in Essen een succes is, zou Ladage ook vestigingen willen openen in België, Luxemburg, Frankrijk en Spanje.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk