Routiers restaurant opent bij Europa's grootste truckparkeerplaats Maasvlakte Plaza

Maasvlakte Plaza bij Rotterdam heeft een restaurant van Routiers volgens een nieuw concept (foto: Port of Rotterdam)

Convenience - Aan de N15 bij Rotterdam is Maasvlakte Plaza geopend, een van de grootste beveiligde parkeerplaatsen voor vrachtwagens van Europa. Op het immense terrein is een Routiers restaurant geopend en er volgen nog meer voorzieningen voor de truckcauffeur.

Maasvlakte Plaza is een bewaakte truckparking met 359 parkeerplaatsen, waarvan ruim 80 plaatsen geschikt voor vrachtwagens met gevaarlijke stoffen. Ook zijn er voorzieningen voor trailers, extra lange vrachtwagens, koelcontainers en bijzondere transporten. Naast de truckparking herbergt het park een breed scala van voorzieningen. In het centraal gelegen gebouw is deze week een vestiging van restaurant Routiers geopend volgens een nieuw concept. De nieuwe Routiers is met 175 zitplaatsen en warme inrichting een locatie voor zowel de beroepschauffeur, zakenmensen als de dagtoerist. Er zijn een loungehoek, ‘diner’ zitjes en een aparte rookruimte. Er is gelegenheid voor ontbijt, (zakelijke) lunch en diner maar ook voor koffie, frisdranken en snacks voor ter plekke en onderweg. In september krijgt Maasvlakte Plaza een tankstation van Shell.

Standaard
Het nieuwe concept moet de nieuwe standaard worden voor beveiligd parkeren van vrachtwagens en een verbetering betekenen van zowel de bereikbaarheid van de haven als de logistieke efficiency, zo licht het Havenbedrijf Rotterdam toe. Met Maasvlakte Plaza verdubbelt het aantal beveiligde parkeerplaatsen in de haven naar 750. De aanleg van Maasvlakte Plaza past in het beleid van het Havenbedrijf om de beveiliging van geparkeerde vrachtwagens te verbeteren en de overlast ervan te verminderen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk