Scelta Taste Accelerator wint innovatieprijs


Award - Tijdens de Fi Europe Innovation Awards ceremonie in Parijs heeft Scelta Taste Accelerator twee Fi Innovation Awards gewonnen. Scelta Mushrooms ontving de prijs voor het zoutreductie ingrediënt in de categorie “Beste Functionele Innovatie”, maar werd daarnaast als overall winnaar en “Meest innovatieve voedingsingrediënt” uitgeroepen. De awards zijn onderdeel van de Food Ingredient Europe 2015 beurs, welke plaatsvindt in Parijs van 1 tot en met 3 december. De Fi Innovation Awards huldigt bedrijven en professionals voor het demonstreren, stimuleren en inspireren van vooruitgang in de industrie. Ze honoreren belangrijke bijdrages aan de levensmiddelenindustrie middels negen categorieën, naast “Het meest innovatieve voedingsingrediënt” als overall winnaar van 2015. Scelta Taste Accelerator gebruikt de natuurlijke kracht van umami uit champignons om zout te reduceren in producten zonder smaak te verliezen. Het is een natuurlijk alternatief voor kunstmatige smaakversterkers. Zoutreducties tot 50% zijn behaald.  De jury kende Scelta Taste Accelerator de Awards toe, omdat het een ondernemende benadering combineert met co-innovatie en duurzaamheid. Het roemde Scelta voor het voldoen aan zowel de vraag van de maatschappij als de consument, door de creatie van een functioneel en gezondheid bevorderend ingrediënt, gemaakt van reststromen. Bron: Scelta

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid