Schipholreizigers krijgen rozen om weg te geven

Ludieke actie - Luchthavenschoonmakers over de hele wereld krijgen vandaag via reizigers een roos van hun collega’s. Ook op Schiphol gaan schoonmakers rozen uitdelen aan reizigers met het verzoek of ze, aangekomen op de plaats van bestemming, de roos aan een schoonmaker daar willen geven.

De actie vindt plaats in het kader van de Internationale Dag van Rechtvaardigheid voor Schoonmakers (International Justice for Janitors). Schoonmakers willen met deze actie aandacht vragen voor de vaak ondergewaardeerde positie van hun beroepsgroep.

De Internationale Dag van Rechtvaardigheid voor Schoonmakers is ontstaan in 1990. Een vreedzame demonstratie van schoonmakers in Los Angeles escaleerde door gewelddadig optreden van de politie. Dit incident leidde niet alleen tot publieke verontwaardiging, maar zorgde er ook voor dat er meer erkenning kwam voor het beroep van schoonmakers. Sindsdien wordt er jaarlijks op en rond 15 juni (dag van de demonstratie) in verschillende Amerikaanse en Europese steden stilgestaan bij Gewoon Goed Werk voor schoonmakers.

Dit jaar ontvangen reizigers op luchthavens in o.a. Londen, Brussel, Frankfurt, Lissabon, Madrid, Perth, Sydney, Melbourne Geneve, Stockholm en Dublin rozen.

Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek