Sligro/Smeding gaat samenwerking aan met Hrbs
Samenwerking – Het Amsterdams kruidenconcept Hrbs gaat samenwerken met Sligro/Smeding Groenten en Fruit. Het duurzame kruidenconcept is sinds vorig jaar actief. Hrbs is terug te vinden in de keukens van onder andere Het Circl Paviljoen van ABN Amro, Hilton Double Tree, De Bijenkorf en The Green House. De gewassen en kruiden worden geleverd in circulaire tray’s vanuit een lokale kwekerij en worden op moment van gebruik geoogst. Op die manier is er ook geen afval. Door de kruiden zo lang mogelijk levend te houden en op het laatste moment te oogsten, is de smaak vele malen intenser. Vanwege Sligro/Smeding Groenten en Fruit een samenwerking aangegaan met het kruidenbedrijf. Duurzame groei De kruiden groeien in een speciaal ontworpen meubel. In dit meubel zit een waterbassin en eventueel een groeilicht toepassing. Precies wat de kruiden nodig hebben. De kruiden kunnen worden geoogst door bijvoorbeeld chef-koks die hun gerechten willen verrijken of gasten van een hotel of kantoor voor een verse kop kruidenthee. Wanneer alle kruiden zijn geoogst wordt er een nieuwe, volle tray geleverd. De uitgeputte aarde wordt naar de composthoop gebracht en de lege tray wordt opnieuw gebruikt. Planten zijn in opkomst en hebben niet alleen de functie van ‘sfeermaker’ maar staan steeds meer symbool voor het weer in contact komen met de natuur en het toevoegen van frisse lucht in de openbare ruimte. Op die manier draagt het concept van Hrbs ook bij het vergroenen van de (werk)omgeving. Bron: @FoodClicks Samenwerking – Het Amsterdams kruidenconcept Hrbs gaat samenwerken met Sligro/Smeding Groenten en Fruit. Het duurzame kruidenconcept is sinds vorig jaar actief. Hrbs is terug te vinden in de keukens van onder andere Het Circl Paviljoen van ABN Amro, Hilton Double Tree, De Bijenkorf en The Green House. De gewassen en kruiden worden geleverd in circulaire tray’s vanuit een lokale kwekerij en worden op moment van gebruik geoogst. Op die manier is er ook geen afval. Door de kruiden zo lang mogelijk levend te houden en op het laatste moment te oogsten, is de smaak vele malen intenser. Vanwege Sligro/Smeding Groenten en Fruit een samenwerking aangegaan met het kruidenbedrijf. Duurzame groei De kruiden groeien in een speciaal ontworpen meubel. In dit meubel zit een waterbassin en eventueel een groeilicht toepassing. Precies wat de kruiden nodig hebben. De kruiden kunnen worden geoogst door bijvoorbeeld chef-koks die hun gerechten willen verrijken of gasten van een hotel of kantoor voor een verse kop kruidenthee. Wanneer alle kruiden zijn geoogst wordt er een nieuwe, volle tray geleverd. De uitgeputte aarde wordt naar de composthoop gebracht en de lege tray wordt opnieuw gebruikt. Planten zijn in opkomst en hebben niet alleen de functie van ‘sfeermaker’ maar staan steeds meer symbool voor het weer in contact komen met de natuur en het toevoegen van frisse lucht in de openbare ruimte. Op die manier draagt het concept van Hrbs ook bij het vergroenen van de (werk)omgeving. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Private Labelbeurs PLMA vult negen RAI-hallen met food
Vakbeurzen - Ruim 2.950 exposanten uit 70 landen gaan op 28 en 29 mei de beurshallen vullen van de RAI in Amsterdam. Negen hallen van het Amsterdam Convention Centre worden in beslag genomen door de foodbedrijven. De PLMA is daarmee de grootste foodvakbeurs in Nederland.
Lees berichtGerenoveerde Sligro Luik opent 27 februari
Groothandel - Na een grondige renovatie en rebranding wordt op dinsdag 27 februari de Sligro zelfbedieningsgroothandel in Luik (België) heropend. Tijdens de openingsdag zijn er live demonstraties en proeverijen.
Lees berichtHAK kiest voor kartonnenverpakking van SIG
Introductie - HAK heeft als eerste groenteproducent gekozen voor SIG Terra Forest-based polymeren. De nieuwe kartonnenverpakkingen van HAK is duurzaam en speelt in op de algemene wens naar meer duurzamere verpakkingen.
Lees berichtOnmisbare rol personeel bij gezonde voeding zorginstelling
Onderzoek - Onderzoek van het Louis Bolk Instituut laat de onmisbare rol van het personeel zien in de transitie naar een gezonder en duurzamer voedselaanbod binnen woonzorgcentra. Gebleken is namelijk dat werknemers niet alleen cruciaal zijn als het gaat om een goed eetpatroon maar ook als het gaat om ondervoeding en het verspillen van eten.
Lees berichtBOON introduceert nieuwe productlijn in kleurrijke verpakkingen
Introductie - BOON, bekend van de vleesvervangers, introduceert een nieuwe productlijn in een duurzaam en kleurrijk jasje. Het merk wil de boon als basis-ingrediënt meer op de voorgrond plaatsen en wil dat doen als meest duurzame optie.
Lees berichtGrolsch introduceert de ‘niet-zo-nieuwe’ duurzame krat
Introductie - Grolsch introduceert een nieuwe, duurzamere krat. De ‘niet-zo-nieuwe’ krat is voor 98 procent gemaakt van oude kratten.
Lees bericht