Starbucks opent vestiging in kantorencomplex op Schiphol

KoffieMedewerkers van Schiphol Central Business District kunnen nu ook aan de Starbucks-koffie. Starbucks Coffee Company en horecaexploitant HMSHost openen vandaag namelijk een nieuwe Starbucks vestiging in The Base. The Base is de nieuwe naam voor een kantorencomplex van 36.000 m2 in het zakelijk centrum van luchthaven Schiphol, gesitueerd voor de terminal.

The Base is een bestaand kantorencomplex dat een volledige make-over heeft ondergaan. Het pand is in het afgelopen jaar geheel herontwikkeld en vervult nu een centrale functie in het gebied. In The Base worden faciliteiten geclusterd, zoals een 24/7 kinderopvang, restaurant, fitnesscentrum en business center waar de circa 6.000 medewerkers van Schiphol CBD gebruik van kunnen maken. “De Starbucks store in The Base is alweer de 7e Starbucks op Schiphol”, aldus Jan Willem Hilbron, General Manager van HMSHost Schiphol Airport. “We gaan met deze locatie echter een andere markt bedienen, dan met de vestigingen die zich in de Terminal bevinden. Vanuit The Base zullen we vooral te maken hebben met een zakelijke doelgroep. De vestiging is daarom geopend van maandag tot vrijdag van 07.00 uur tot 19.00 uur.” Arjan Oudejans, Starbucks director licensed stores EMEA voegt daaraan toe: “We zijn verheugd om onze succesvolle samenwerking met HMSHost op Schiphol verder uit te breiden door deze store te openen. Starbucks wil graag daar vertegenwoordigd zijn waar mensen werken, wonen, reizen en ontspannen. De koffiepauze is een belangrijk onderdeel van de werkdag van Nederland. Door aanwezig te zijn in The Base brengen we de Starbucks Experience dicht bij de plek waar mensen werken zodat ze in een ontspannen sfeer tijdens hun koffiepauze of een meeting met collega’s kunnen genieten van een heerlijk kop koffie.”

De Starbucks store in The Base biedt de mogelijkheid om vóór, tijdens of werk binnen of buiten te vertoeven en een kop koffie of een ander Starbucks drankje te nuttigen. Speciaal voor medewerkers van de bedrijven in en rondom The Base worden coffee tastings gegeven door de Starbucks coffee masters. Buiten is een groot terras met 40 zitplaatsen, binnen zijn er 30 zitplaatsen.

Bron: FoodClicks

Auteur: Martijn Louws