Takeaway.com plust fors

Delevery - Takeaway.com heeft in het derde kwartaal 30 procent meer bestellingen binnengekregen in Nederland dan in dezelfde periode vorig jaar. Deze groei is deels te danken aan de overname van Just Eat Benelux in augustus dit jaar. In totaal groeide het aantal bestellingen bij het moederbedrijf van thuisbezorgd.nl met 45 procent.

Dit maakte het bedrijf zojuist bekend. De cijfers overtreffen de verwachtingen van Takeaway.com. In zijn prospectus gaf het op 30 september naar de beurs gebrachte bedrijf aan dat de orders op jaarbasis minimaal met 25 procent zullen groeien, inmiddels is dat dus al 45 procent. Vanaf volgend jaar moet de omzetgroei daarbij de ordergroei overtreffen. Verder mikt de onderneming op een positief resultaat voor belastingen en afschrijvingen (ebitda) in Duitsland en als geheel. Ook moet de ebitda-marge in Nederland verder verbeteren. In Duitsland, waar Takeaway.com in een forse concurrentiestrijd is verwikkeld, steeg het aantal orders op jaarbasis met 47 procent. Cijfers over het marktaandeel gaf het bedrijf niet, evenals omzet- en winstcijfers.

Het Amsterdamse Takeway.com, eigenaar van Thuisbezorgd.nl, is inmiddels de grootste etenbestelsite van Nederland, onder meer ook door de overname in augustus 2016 van de Benelux-activiteiten van nummer twee Just Eat. Het bedrag dat werd betaald was 22,5 miljoen euro.

Bron: @FoodClicks/De Telegraaf
 

Auteur: Martijn Louws