Technologische ontwikkelingen levensmiddelenbranche moeilijk in de praktijk


Technologische ontwikkelingen zijn er in de levensmiddelenbranche in overvloed. Toch worden deze niet altijd gebruikt voor nieuwe producten of machines. Dit is te wijten aan de implementeerbaarheid en het budget. Deze conclusie is te lezen in vakblad VMT. Er zijn geen garanties op succes, zijn de argumenten. Het ontwikkelen van een vegetarische vleesvervanger bijvoorbeeld, zegt niets over smaak en de mogelijkheden dit op grote schaal te produceren. Ideeën moeten ook groeien, wordt aangevuld. Andere inspireren. En dat duurt soms even. Ook blijkt de wisselwerking met het mkb beter te kunnen. Veel mkb-bedrijven zijn voor onderzoekers moeilijk te bereiken en branche-innovatieprojecten van TNO, die in de regel best betaalbaar zijn, worden door het mkb slechts een enkele keer bijgewoond.  Bron: FoodClicks/VMT

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid