Terrasje pikken in Den Haag het duurst

Het Haagse Plein

Prijsstijgingen - De drankjes op het terras zijn dit jaar 3,1 procent in prijs gestegen ten opzichte van 2012. Met name Den Haag rekent behoorlijk voor een drankje. In Nijmegen is de terrasliefhebber het goedkoopst uit.

Dit blijkt uit het jaarlijkse terrasonderzoek van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners. De organisatie nam de prijzen van drankjes op het terras in de grote steden van ons land kritisch onder de loep.

De afgelopen jaren ging Amsterdam nog aan kop als het aankwam op hoge prijzen op het terras. Dit jaar heeft Den Haag deze plek overgenomen. Ook Rotterdam stijgt snel in prijs: een rondje op het terras werd hier 8,3 procent duurder. Na Den Haag en Rotterdam volgen Haarlem, Den Bosch en Amsterdam. Het goedkoopst is Nederland uit in Nijmegen, waar gemiddeld 19 euro wordt betaald voor twee bier, twee rosé, twee fris en twee koffie. Ter vergelijking: in Den Haag betaalt men hiervoor door de bank genomen €21,70.

Er is één stad in Nederland waar men goedkoper uit is dan vorig jaar voor een rondje op het terras. In Eindhoven daalden de prijzen namelijk met 0,3 procent.

Bron: FoodClicks/DFT

Auteur: Judith Kloppenburg