Test bij drie Limburgse basisscholen met warme schoollunch


Ook Aldi spant zich in om de jeugd gezonde producten voor te schotelen / Foto bij: Aldi

Scholen – Op drie basisscholen in Limburg krijgen de leerlingen de komende tijd een warme lunch vol groente. Het gaat om een proef die onderdeel uitmaakt van een groot onderzoek naar het eetgedrag onder kinderen.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Universiteit van Maastricht en Wageningen University & Research en is een initiatief de educatieve stichting Kokkerelli. Deze stichting ontwikkelde samen met kinderen ook eerder een gezonde productlijn voor de supermarktketen Jan Linders.

Uit onderzoek blijkt steevast dat minder dan 1% van de kinderen in Nederland de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten per dag eten en dat 13% van de Nederlandse kinderen tussen 4 en 11 jaar overgewicht heeft. Het onderzoek moet nu uitwijzen of kinderen de warme lunch met groenten lekker vinden en of zij meer groenten gaan eten. Bovendien wordt gekeken of hun houding ten opzichte van groente gaat veranderen. Ook krijgen de kinderen les over gezonde voeding.

Bron: L1/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

TommyTomato wil groeien met groentelunch op school

Scholen - TommyTomato levert groentelunches op basisscholen. De Nederlandse start-up heeft de ambitie om dit jaar meer dan 50.000 kinderen aan de groentelunch te krijgen. Om dat waar te maken heeft bedrijf nu 1,9 miljoen groeigeld opgehaald bij impactfinanciers en businesspartners Stichting LifeTree Fund, DOEN Participaties en Social Impact Fonds Rotterdam.

Lees bericht


Chantal de Rijk nieuwe Commercieel Directeur SPAR

Benoeming - SPAR kondigt de komst van Chantal de Rijk aan als de nieuwe Commercieel Directeur van het bedrijf. De Rijk heeft ruime ervaring in zowel de retail als in foodservice. Zij komt per 1 juli en zal Geeske Burema opvolgen, die deze rol de afgelopen vier jaar heeft vervuld.

Lees bericht





Cateringsector gaat voedselverspilling in kaart brengen

Catering – Elf ondernemingen in de cateringsector en twee brancheverenigingen hebben gezamenlijk besloten werk te gaan maken van voedselverspilling en starten met het in kaart brengen van de hoeveelheid voedsel dat wordt verspild. Het gaat om alle sectoren waarin de cateraars actief zijn, dus bedrijfskantines, zorginstellingen en schoolkantines.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid