Topchefs gaan strijd aan tegen voedselverspilling


Voedselverspilling -  Topchefs als Jonnie Boer, Jonathan Karpathios, Dalila Sayd en Pepijn Schmeink gaan de strijd aan tegen voedselverspilling in de horeca en hebben daarvoor het Chefs Manifest ondertekend van Damn Food Wast. Damn Food Waste roept chefs in heel Nederland op om zelf minder voedsel te verspillen en leerlingen, gasten, thuiskoks en collega’s te inspireren om minder eten weg te gooien. De topchef die het manifest hebben ondertekend gaan er niet alleen voor zorgen dat er milieuwinst in de eigen keuken wordt gerealiseerd, maar gaan tevens vanuit hun voorbeeldfunctie mensen thuis aanzetten tot minder verspilling. Pepijn Schmeink, van restaurant Dertien in Rotterdam over hoe hij de strijd aangaat met voedselverspilling: “Om onze verspilling in de keuken te minimaliseren maken we bijzondere kruiden van schillen en restjes. Denk bijvoorbeeld aan aspergepoeder van gefermenteerde aspergeschillen of appelpoeder van klokhuizen” . Chefs die mee willen doen kunnen kunnen het manifest ondertekenen op de website van Damn Food Waste.  Het manifest wordt tijdens Damn Food Waste Rotterdam op 14 juni, op Plein 1940, officieel gepresenteerd aan het grote publiek door onder andere Kok des Vaderlands Pierre Wind en de Rotterdamse ambassadeur Pepijn Schmeink. Het Chefs Manifest wordt ondersteund door Koninklijke Horeca Nederland, Dutch Cuisine, Slow Food Chefs Alliantie en Euro-Toques Nederland en is mede mogelijk gemaakt door Duurzaam Door. Damn Food Waste is een coalitie van partijen bestaande uit FoodGuerrilla (OneWorld), Voedingscentrum, Wageningen UR, Youth Food Movement (YFM), Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en Feedback/EU Fusions. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid