Trek in een hamburger? Ga naar The Habit Burger Grill

Fastfood - In Amerika op vakantie? Stap eens binnen bij The Habit Burger Grill. Ja, The Habit Burger Grill. Deze fastserviceketen verkoopt volgens het Amerikaanse Consumer Reports (vergelijkbaar met onze Consumentengids) de beste hamburgers.

Ruim 30 duizend respondenten namen deel aan het Amerikaanse onderzoek. En wat blijkt? Met name de onbekende formules scoren goed, terwijl de bekende fastfoodketens dramatische cijfers halen. De burgers van McDonald's, met meer dan 35 duizend restaurants in meer dan 100 landen de grootste fastfoodketen ter wereld, krijgen bijvoorbeeld een 5,8, terwijl de huishamburger van winnaar The Habit Burger Grill wordt beoordeeld met een 8,1.

Consumer Reports ondervroeg 32.405 mensen over hun evaringen met 65 verschillende fastfoodketens. Niet over diervriendelijkheid, milieuvervuiling of hygiëne. Nee, de ondervraagden kregen maar een opdracht mee: 'Op een schaal van 1 tot 10, van het minst lekker tot het lekkerst, hoe zou je de smaak van de 'signature dish' beoordelen?' In de categorie kip eindigde de kip KFC, die andere grote Amerikaanse fastfoodketen met veel vestigingen in Nederland, als laatste. De wings krijgen een voldoende (7,1), maar eindigen op ruime achterstand van Chick-fil-A (8,1). De andere bekende keten met een 'signature dish' als hekkensluiter is Taco Bell. De burrito die ze daar serveren staat in geen verhouding met die van Chipotle of Rubio's. In de vierde categorie Sandwiches and subs gaat het hoogste cijfer naar Portillo's Hot Dog (8,5). De bij ons bekende broodjesketen Subway komt weg met een 7,2 (een-na-laatste plek).

Bron: AD

Auteur: Martijn Louws