Trek opent Foodtruck festivalseizoen in Rotterdam

Het Foodfestival Trek bij de opening in Rotterdam

Festival – Foodfestival Trek is gisteren, 11 mei, van start gegaan in het Vroesenpark in Rotterdam. Het foodtruck festival is daarmee het eerste festival van het nieuwe seizoen. Het foodfestival Trek is na Rotterdam nog op acht andere plaatsen in Nederland te zien.

Vorig jaar trok Trek in Rotterdam ongeveer 30.000 bezoekers, alleen was dat op een andere locatie, namelijk het Roel Langerakpark. Festival Trek onderscheidt zich omdat het niet alleen een breed aanbod foodtrucks laat zien, maar ook juist een mix is van theater, kleinkunst, live muziek en ambachtelijk eten. Coca Cola heeft het foodfestival voor de tweede keer op rij ingezet als ontmoetingsplaat om de beleving rondom de merken Chaudfontaine en de relatief jonge nieuwe merken Honest en Finley te laten zien.

Het festival, dat gratis toegankelijk is, heeft sinds de vorige editie ook een eigen gemeentehuis met’ burgemeester’ om nog meer te benadrukken dat het festival een eigen karakter heeft. Na Rotterdam trekt het festival naar Maastricht, Nijmegen, Utrecht, Eindhoven, Enschede, ’s-Hertogenbosch, Amsterdam. Het seizoen wordt afgesloten in Den Haag. In 2016 bezochten ruim 295.000 festivalliefhebbers de negen festivals.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek