Twentse kok wint zilver bij Young Chefs Competition

Souschef Michel Oude Booijink van Landhuishotel De Bloemenbeek wordt tweede op Young Chefs Competition

Competitie - Michel Oude Booijink uit het Overijsselse Deurningen heeft voor een daverende sensatie gezorgd door tweede te worden bij de befaamde ‘Young Chefs Competition’ van Chaîne des Rôtisseurs in Frankfurt.

Het behalen van de tweede plaats betekent dat de souschef van Landhuishotel De Bloemenbeek in De Luttzich zich de beste deelnemer van Europa mag noemen. Aan de prestigieuze wedstrijd deden twintig koks mee uit verschillende landen. Winnaar werd Amelia Mei Vern NG uit Maleisië, Christopher Malone uit Australië eindigde als derde

De competitie voor ‘Young Chefs’ werd voor het eerst gehouden in 1977. De wedstrijd moet toekomstige jonge chef-koks stimuleren en ze de kans bieden hun vaardigheden te demonstreren en te ontwikkelen.

Wedstrijden worden gehouden op regionaal, nationaal en internationaal niveau over de hele wereld. De competitie staat open voor koks die niet ouder zijn dan 27 jaar en minder dan vijf jaar kookervaring hebben, hun culinaire opleiding niet meegerekend.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek