Unilever Food Solutions zet 'duurzame stap'


Industrie – Unilever Food Solutions (UFS) zet een nieuwe stap in het duurzaamheidsbeleid. Zo vecht het sinds 2010 tegen het probleem van ondervoeding bij ouderen in instellingen. Vorig jaar begon UFS de chefs te helpen hun recepturen iets gezonder te maken. En binnenkort onderneemt UFS actie om de hoeveelheid keukenafval terug te dringen. UFS legt de lat hoog. Het bedrijf streeft ernaar om tegen 2020 dagelijks wereldwijd 200 miljoen maaltijden per dag gezonder en lekkerder maken. "Als grote speler hebben we een grote verantwoordelijkheid", benadrukt Gerard van der Krogt, Managing Director van Unilever Food Solutions Nederland. "Duurzaamheid is voor ons niet zomaar een mooi marketingverhaal. Het is gewoonweg een absolute noodzaak om de toekomst van onze eigen activiteiten veilig te stellen. Of van de voedingssector in het algemeen." Samen met alle chefs in foodservice wordt de ambitie vormgegeven met acties rond het verminderen van afval, de bijsturing van recepturen en meer aandacht voor smaak. “Relatief kleine veranderingen die opgeteld een grote impact kunnen hebben op de levenskwaliteit van miljoenen consumenten. Duurzaamheid in foodservice is voor UFS immers smakelijke gerechten maken op een hygiënische manier die gezond en voedzaam zijn en met zo min mogelijk verspilling”, aldus UFS in haar beleidsplannen. UFS denkt grote stappen te kunnen zetten. “Naar schatting telt onze planeet zo'n 17,5 miljoen horeca- en instellingskeukens. Hun collectieve impact is enorm. Een beetje minder afval of een iets gezondere menukaart in elke keuken maakt wereldwijd immers een fors verschil voor mens en milieu.” Vanuit die gedachte is in 2010 het Unilever Sustainable Living Plan gelanceerd. Een gedurfd programma waarmee Unilever tegen 2020 zijn omzet wil verdubbelen en tegelijk haar ecologische voetafdruk wil verlagen met een grotere positieve sociale impact. Van der Krogt: “Unilever Food Solutions is al lang een goede leverancier van de Nederlandse professionele chef. Samen met hem voeren we al een paar jaar actie rond drie grote thema's. Zo vechten we sinds 2010 tegen het probleem van ondervoeding bij ouderen in instellingen. Vorig jaar begonnen we de chefs te helpen hun recepturen iets gezonder te maken. En binnenkort zullen we actie ondernemen om de hoeveelheid keukenafval terug te dringen.” Het programma 'Verminder Verspilling' helpt chefs daarbij. “In eerste instantie om zicht te krijgen op hun afvalproductie in alle fasen tussen inkoop en bediening. Alleen op basis daarvan zijn al gevoelige afval- én kostenbesparingen haalbaar.” UFS helpt De levenskwaliteit van ouderen vergroten dankzij selectieve smaaksturing Samen met het Center for Gastrology promoot Unilever Food Solutions met behulp van het Unikit project het concept 'selectieve smaaksturing', een wetenschappelijk onderbouwde manier van koken die rekening houdt met de afgenomen smaak- en geurwaarneming van ouderen. 'Verleidelijk Lekker' Kleine wijzigingen aan bestaande gerechten maken meer verschil dan een compleet nieuw menu. Met ‘Verleidelijk Lekker’ helpt UFS de chef om kleine veranderingen in zijn menu aan te brengen. Op die manier geeft hij de klant het duwtje in de rug om voor een gezondere maaltijd te kiezen. Vanuit die invalshoek overtuigde de Foodtruck actie 'Verleidelijk Lekker', de Nederlander om voor iets gezondere gerechten te kiezen. Kosten besparen door minder weg te gooien. Het programma 'Verminder Verspilling' helpt chefs in eerste instantie zicht te krijgen op hun afvalproductie in alle fasen tussen inkoop en bediening. Op basis daarvan zijn gevoelige afval- én kostenbesparingen haalbaar.   Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid