UvA en HvA werken aan nieuw cateringconcept


Schoolcatering - De catering op Universiteit van Amsterdam (UvA) en Hogeschool van Amsterdam (HvA) kan weleens rigoureus anders worden. Niet meer één uitbater, zoals nu met cateraar Eurest, maar tal van lokale ondernemers nemen naar alle waarschijnlijkheid de eet- en drinkvoorzieningen voor hun rekening vanaf 2017. De UvA en HvA werken aan nieuwe concepten op het gebied van eten, drinken en (retail)services voor de 80.000 studenten en 10.000 medewerkers. “We willen de dienstverlening meer dan ooit tevoren afstemmen op de wensen, eisen en mogelijkheden van vandaag en morgen”, meldt Facilitaire Services (FS), de facilitaire dienst van de scholen. Zij zien dat de behoeften van (internationale) studenten op campussen veranderen. “Studenten zijn meer op de campus en minder op hun kamer. Ook hun behoeften aan studiefaciliteiten en alles wat daarbij hoort om de dag prettig door te komen veranderen mee.” Afgelopen maanden zijn er al diverse bijeenkomsten geweest om inzicht te verkrijgen over hoe de toekomst van eten, drinken en (retail)services zo optimaal mogelijk kan worden ingevuld. Zo was er een mini-conferentie met gebruikers en een ronde tafelbijeenkomst met experts. Vervolgens hebben experts per campus een advies uitgebracht en hebben we met gebruikers inspiratie opgedaan bij diverse campussen in Nederland. Onder meer de Erasmus Universiteit Rotterdam en Tilburg University dienen als voorbeeld. “Alle verkregen inzichten worden meegenomen in de ontwikkeling van de gewenste visie”, aldus FS op de website. De komst van een nieuwe invulling betekent dat de kans dat Eurest of één van de andere grote Nederlandse cateraars in zijn geheel het nieuwe cateringcontract in de wacht sleept klein is. Het cateringcontract dat UvA en HvA hebben met Eurest loopt op 1 januari 2017 af. Of er een Europese aanbesteding komt is in het huidige voorstel ook nog niet zeker. Foodcourt Zoals de plannen er nu liggen wordt in elk geval elke campus van UvA en HvA opgedeeld in een ‘centrum’, een ‘wijk’ en een ‘buurt’, weet Folia, het weekblad van de UvA en HvA. Het centrum is een foodcourt-achtig gebied waar het gaat om eten, drinken en verblijven onder het motto ‘Chill & Chat’. Daarom heen hangen wijken waar cateringgebruikers kort verblijven en eventueel iets lichts consumeren onder het motto ‘Grab & Go’. Te denken valt aan een kop koffie met een muffin. Daarnaast komen er ‘buurten’ die vooral om de collegezalen heen hangen en waar mensen even snel iets nuttigen onder het motto ‘Coffee to go’. Opvallend is dat elke campus kan worden gecaterd door een andere cateraar die op zou kunnen treden als ‘hoofdaannemer’. Dat zou bijvoorbeeld een van de landelijke cateraars kunnen zijn, maar die moet vervolgens contracten afsluiten met lokale ondernemers. Vertegenwoordigers van FS laten aan Folia weten dat het gaat om het ‘naar binnen halen’ van ondernemers die met hun koffietent of broodjeszaak buiten UvA en HvA grote populariteit genieten. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid