Vakvereniging ProFri start ‘Week van de Friet’


Fastservice - ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurs, lanceert in oktober 2014 de eerste Nationale Week van de Friet. Het verbeteren van het imago van cafetaria’s en andere frituurbedrijven is één van de doelstellingen op (middel)lange termijn van de vakvereniging. De introductie aan de ondernemers vindt plaats op de Horecava van 13 tot en met 16 januari 2014. Ondernemers uit de hele sector kunnen zich laten informeren over de aanpak van de actie en zich als deelnemer aanmelden. De deelnemende ondernemingen brengen zelf via een bescheiden bedrag aan inschrijfgeld een deel van het vereiste budget bij elkaar. Daarnaast komt er financiële support uit andere schakels van de keten. Zo hebben de aardappelverwerkende bedrijven Lamb Weston, McCain, Farm Frites en Aviko gezamenlijk startkapitaal ingebracht om de lancering van de eerste Nationale Week van de Friet mogelijk te maken. ProFri verwacht dat meerdere leveranciers en producenten die belang hebben bij een gezonde frituursector, zich aansluiten bij dit initiatief. Frietje blijft feest De Nationale Week van de Friet baseert zich op de positieve associaties rondom het frietje: feestelijk, gezellig, gemakkelijk én lekker. Een eigen website www.weekvandefriet.nl, social media en communicatie op de verkooppunten moet de nodige aandacht opleveren. Bron: ProFri/FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid