Van Gelder komt met nieuw plantaardig assortiment


AGF-leverancier Van Gelder in Ridderkerk komt met nieuw plantaardig assortiment voor de zakelijke markt en voor de consument

Introductie - Van Gelder komt met een nieuw assortiment vooruitstrevende vlees- en visvervangers, zo maakt de AGF-leverancier uit Ridderkerk bekend. Het assortiment is niet alleen voor de zakelijke markt, maar ook voor de consumenten.

Dagelijks bezorgt het bedrijf verse groenten en fruit aan horeca, ziekenhuizen en overheidsinstanties door het hele land. Consumenten kunnen de nieuwe producten afhalen in de Versmarkt én het Experience Center in Ridderkerk . Dar kunnen mensen ook gebruik maken van een gezonde lunch.

Het assortiment waarmee Van Gelder komt bestaat uit burgers, gehaktballen, soepballetjes en lamsvlees tot broodbeleg zoals rosbief en gerookte zalm, gemaakt van groenten, gefermenteerde favabonen, champignons en peulvruchten. Gerrit van Gelder, algemeen directeur: “Vanuit onder andere de zorgsector kregen wij steeds meer vraag naar voedzame en plantaardige vervangers voor vlees en vis. Bij Van Gelder hebben we de productiemogelijkheden en grondstoffen in eigen huis om deze te maken.”

Ideale mix

De plantaardige producten zijn tot stand gekomen door anderhalf jaar onderzoek en het experimenteren met de juiste samenstelling van ingrediënten.  Hieruit is een ideale mix voortgekomen waarmee een voedzaam ‘deeg’ is gecreëerd. De basis van de meeste producten bestaat uit verse groenten, peulvruchten (waaronder favabonen), paddenstoelen en kruiden. Gefermenteerde favabonen bevatten prebiotica, zijn rijk aan ijzer en vezels die belangrijk zijn voor een gezonde darmflora. In vergelijking met rundvlees zijn deze bonen bovendien een stuk duurzamer omdat er minder land en water voor de productie nodig is.  Alle groenteburgers, balletjes, salades en andere vleesvangers zitten vol eiwitten, hebben een laag zoutgehalte, bevatten weinig toevoegingen (e-nummers), hebben een ‘clean label’ en de meeste producten zijn soja- en glutenvrij.

Bron: Van Gelder/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon

Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.

Lees bericht


Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht




REWE Duitsland opent eerste plantaardige supermarkt

Buitenland – Het gaat om een experiment, maar de REWE Group heeft onlangs in Berlijn een volledig plantaardige supermarkt geopend. De retailorganisatie wil  met de pilot 'Rewe voll pflanzlich' laten zien hoe gevarieerd en hoe groot het plantaardig aanbod is.

Lees bericht

CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid