Vion herziet bedrijfsportfolio in Duitsland


Ronald Lotgerink, CEO Vion Food Group / Foto bij: Vion

Heroriëntatie - In lijn met trends in de gehele vleesindustrie past Vion Food Group, een internationale producent van vlees en plantaardige alternatieven, haar strategie in haar belangrijkste markten aan. Vion herziet haar activiteiten in Duitsland en heeft een uitgebreid pakket aan maatregelen ontworpen voor 2024. Het pakket omvat desinvesteringen en sluitingen.

Als onderdeel hiervan heeft Vion de intentie om de runderslachterij en voorverpakkingsfaciliteit in Altenburg en de hamspecialist Ahlener Fleischhandel te verkopen aan Tönnies Group. Daarnaast is Vion van plan de varkensslachterij in Perleberg te verkopen aan Uhlen GmbH. De betreffende overeenkomsten zijn getekend. De transacties zullen naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 worden afgerond.

Gevolgen

In lijn met de geplande inkrimping van de bedrijfsactiviteiten in Duitsland heeft Vion zich ingespannen om voor de varkensslachterij in Emstek een koper te vinden, zodat deze locatie behouden kon blijven. Nu dit niet is gelukt zal de uiterlijk eind maart 2024 sluiten. "De voorgenomen stappen in Duitsland hebben belangrijke gevolgen voor onze medewerkers, klanten, leveranciers en zakelijke relaties. We hebben daarom zorgvuldig nagedacht over de veranderingen om onze bedrijfsvoering efficiënter en flexibeler te maken richting een toekomstbestendige organisatie. We blijven toegewijd aan het bouwen van duurzame toeleveringsketens die boeren, klanten en partners met elkaar verbinden," aldus Ronald Lotgerink, CEO van Vion Food Group.

Bron: Vion/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Lean & Green Award voor Salomon en FVZ Convenience

Duurzaamheid – Vion Food Service en haar twee zusterbedrijven Salomon FoodWorld en FVZ Convenience hebben op basis van het terugdringen van de CO2-uitstoot de toekenning gekregen van de Lean & Green Award.  De bedrijven wisten de uitstoot in het logistieke proces met bijna 25% te verminderen.

Lees bericht


Wijzigingen in Raad van Commissarissen Vion

Benoeming – Vion, een internationaal foodbedrijf met productielocaties in Nederland en Duitsland en verkoopondersteunende kantoren in 13 landen, maakt bekend dat Peter Broeckx per 18 maart 2021 deel uitmaakt van de raad van commissarissen van het bedrijf.

Lees bericht



Forse omzetgroei slagerijen De Groene Weg

Speciaalzaak – De ambachtelijke verkooppunten en speciaalzaken doen het goed in coronatijd. Dat is ook te merken bij de slagerijen van De Groene Weg, marktleider in Nederland in biologisch vlees. De keten heeft een uitzonderlijk goed jaar achter de rug met een groei van 24%. Bovendien zag de slagerij de klantenkring met 15% toenemen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid