Week van de Levensmiddelen-industrie dit jaar uitgebreid naar drie regio’s


Industrie - FutureProef, de week van de levensmiddelenindustrie die vorig jaar voor het eerst werd georganiseerd, krijgt een vervolg. Na Noord-Nederland wordt komend najaar ook in de regio’s Rijnmond en Ede-Wageningen FutureProef door de FNLI de georganiseerd. De levensmiddelenindustrie heeft meer technische en technologische mensen nodig om klaar te zijn voor de toekomst. Daarom organiseerde de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) vorig jaar voor het eerst FutureProef, de week van de levensmiddelenindustrie. In Noord-Nederland openden levensmiddelenfabrikanten hun deuren voor ruimt duizend middelbare scholieren. Na dit eerste succes rolt de FNLI dit initiatief in 2016 uit in drie regio’s: Noord-Nederland, Rijnmond en Ede-Wageningen. Bedrijven kunnen zich vanaf nu aanmelden om deel te nemen aan FutureProef 2016. Kennis Het vasthouden van de internationale toppositie van de Nederlandse levensmiddelenindustrie vraagt om voldoende technisch geschoold personeel, onder andere operators en monteurs. Uit onderzoek blijkt dat VMBO-scholieren, die een vervolgopleiding moeten kiezen, de levensmiddelenindustrie als werkgever amper kennen. FutureProef, Week van de Levensmiddelenindustrie is er om jongeren op een toegankelijke manier kennis te laten maken met de voedingssector en te stimuleren om een opleiding in deze richting te kiezen. Drie regio’s In het najaar van 2016 zullen levensmiddelenfabrikanten uit de regio’s Noord-Nederland, Rijnmond en Ede-Wageningen zich met FutureProef richten op VMBO- en HAVO-scholieren en hun leerkrachten en ouders. Door middel van gastlessen, praktijkbezoeken aan fabrieken en andere activiteiten kunnen jongeren op een toegankelijke manier kennismaken met de diverse arbeidskansen die de levensmiddelenindustrie biedt. De Week van de Levensmiddelenindustrie, waarin scholieren de bedrijven bezoeken, vindt plaats van 7 t/m 11 november 2016. Bron: @FoodClicks Industrie - FutureProef, de week van de levensmiddelenindustrie die vorig jaar voor het eerst werd georganiseerd, krijgt een vervolg. Na Noord-Nederland wordt komend najaar ook in de regio’s Rijnmond en Ede-Wageningen FutureProef door de FNLI de georganiseerd. De levensmiddelenindustrie heeft meer technische en technologische mensen nodig om klaar te zijn voor de toekomst. Daarom organiseerde de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) vorig jaar voor het eerst FutureProef, de week van de levensmiddelenindustrie. In Noord-Nederland openden levensmiddelenfabrikanten hun deuren voor ruimt duizend middelbare scholieren. Na dit eerste succes rolt de FNLI dit initiatief in 2016 uit in drie regio’s: Noord-Nederland, Rijnmond en Ede-Wageningen. Bedrijven kunnen zich vanaf nu aanmelden om deel te nemen aan FutureProef 2016. Kennis Het vasthouden van de internationale toppositie van de Nederlandse levensmiddelenindustrie vraagt om voldoende technisch geschoold personeel, onder andere operators en monteurs. Uit onderzoek blijkt dat VMBO-scholieren, die een vervolgopleiding moeten kiezen, de levensmiddelenindustrie als werkgever amper kennen. FutureProef, Week van de Levensmiddelenindustrie is er om jongeren op een toegankelijke manier kennis te laten maken met de voedingssector en te stimuleren om een opleiding in deze richting te kiezen. Drie regio’s In het najaar van 2016 zullen levensmiddelenfabrikanten uit de regio’s Noord-Nederland, Rijnmond en Ede-Wageningen zich met FutureProef richten op VMBO- en HAVO-scholieren en hun leerkrachten en ouders. Door middel van gastlessen, praktijkbezoeken aan fabrieken en andere activiteiten kunnen jongeren op een toegankelijke manier kennismaken met de diverse arbeidskansen die de levensmiddelenindustrie biedt. De Week van de Levensmiddelenindustrie, waarin scholieren de bedrijven bezoeken, vindt plaats van 7 t/m 11 november 2016. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Aantal Nederlandse foodbedrijven blijft groeien

Foodindustrie – Het aantal levensmiddelenbedrijven blijft groeien. Dit jaar komt het aantal foodbedrijven uit op 6.525 bedrijven, dat is een groei van 5,5 procent ten opzichte van vorig jaar. De toename is vooral toe te schrijven aan een sterke stijging van het aantal (zeer) kleine bedrijven. Hieronder vallen de ondernemingen met minder dan 10 werknemers in dienst. Dit blijkt uit de FNLI Monitor Levensmiddelenindustrie...

Lees bericht


Foodindustrie opent deuren voor scholieren vmbo en havo

Branche - In het kader van de Week van de Levensmiddelenindustrie openen dit najaar 28 levensmiddelenfabrieken uit de regio’s Rijnmond, Midden- en Noord-Nederland hun deuren voor vmbo- en havo-scholieren. Bedrijven die van 7 tot en met 11 november 2016 hun deuren openzetten voor scholieren zijn onder meer Bieze Food Group, Arla Foods, FrieslandCampina, Unilever, Verstegen, SuikerUnie, Koopmans en Royal Smilde. Scholieren kunnen tijdens...

Lees bericht

Minister-president Rutte neemt rapport levensmiddelenindustrie in ontvangst

Bijeenkomst - Minister-president Rutte neemt maandag 25 april 2016 tijdens de eerste VoedselPoort het rapport ‘Spreek Smakelijk’  van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) in ontvangst. De FNLI is de koepelorganisatie voor bedrijven en  brancheorganisaties in de Nederlandse levensmiddelenindustrie. In het rapport wordt ingegaan op de economische positie van de sector, maar ook op de wijze waarop aansluiting gevonden kan worden bij...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid