Zesde partij in februari van start met Duurzaam en Gezond aan Tafel


Zorg - Een zesde zorgorganisatie in Nederland gaat op 15 februari van start met het programma Duurzaam en Gezond aan Tafel. Stichting Diverzio riep afgelopen jaar, samen met het ministerie van VWS, stichting De Friesland en regionale Rabobanken, zorgorganisaties in Nederland op om samen van het eten in de zorg het lekkerste en goedkoopste medicijn te maken. Aan die oproep werd breed gehoor gegeven. In niet minder dan vijf regio’s gingen groepen zorgorganisaties aan de slag met de verduurzaming van hun maaltijdvoorziening, in het programma Duurzaam en Gezond aan Tafel. Inmiddels staat de zesde groep in de startblokken. Deze begint op 15 februari. Masterclasses Aan het landelijke programma Duurzaam en Gezond aan Tafel wordt deelgenomen door organisaties vanuit de ouderenzorg, ziekenhuizen, jeugdzorg en geestelijke gezondheidszorg. Zij gingen in november van start met een programma van vijf masterclasses. Het programma steunt op vier pijlers: het terugdringen van voedselverspilling, het verhogen van de maaltijdtevredenheid, het vergroten van de duurzame inkoop en werken aan een positieve financiële begroting. Naast de vijf groepen die al draaien, komt er nu dus nog een zesde groep bij. Deze is bedoeld voor zorgorganisaties waarvoor de start in november te vroeg kwam, of die alsnog graag deel uit willen gaan maken van de landelijke beweging voor beter eten en drinken in de zorg. Duurzaam en Gezond aan Tafel is een initiatief van Diverzio, stichting voor beter, verser, lekkerder en duurzamer eten in de zorg, in samenwerking met het ministerie van VWS, Stichting De Friesland en regionale Rabobanken. Bron: @FoodClicks Zorg - Een zesde zorgorganisatie in Nederland gaat op 15 februari van start met het programma Duurzaam en Gezond aan Tafel. Stichting Diverzio riep afgelopen jaar, samen met het ministerie van VWS, stichting De Friesland en regionale Rabobanken, zorgorganisaties in Nederland op om samen van het eten in de zorg het lekkerste en goedkoopste medicijn te maken. Aan die oproep werd breed gehoor gegeven. In niet minder dan vijf regio’s gingen groepen zorgorganisaties aan de slag met de verduurzaming van hun maaltijdvoorziening, in het programma Duurzaam en Gezond aan Tafel. Inmiddels staat de zesde groep in de startblokken. Deze begint op 15 februari. Masterclasses Aan het landelijke programma Duurzaam en Gezond aan Tafel wordt deelgenomen door organisaties vanuit de ouderenzorg, ziekenhuizen, jeugdzorg en geestelijke gezondheidszorg. Zij gingen in november van start met een programma van vijf masterclasses. Het programma steunt op vier pijlers: het terugdringen van voedselverspilling, het verhogen van de maaltijdtevredenheid, het vergroten van de duurzame inkoop en werken aan een positieve financiële begroting. Naast de vijf groepen die al draaien, komt er nu dus nog een zesde groep bij. Deze is bedoeld voor zorgorganisaties waarvoor de start in november te vroeg kwam, of die alsnog graag deel uit willen gaan maken van de landelijke beweging voor beter eten en drinken in de zorg. Duurzaam en Gezond aan Tafel is een initiatief van Diverzio, stichting voor beter, verser, lekkerder en duurzamer eten in de zorg, in samenwerking met het ministerie van VWS, Stichting De Friesland en regionale Rabobanken. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid