Britse Greggs plust 14% door vegetarisch worstenbroodje
Buitenland - Greggs, een van de grootste bakkerijen Groot-Brittannië, heeft de omzet in de eerste zeven weken van het nieuwe jaar weten te verhogen met 14,1%. De bakkerij schrijft de sterke omzetstijging vrijwel volledig toe aan de introductie van een vegetarische worstenbroodje. De winkels van bakkerij Greggs staan vooral bekend om hun gezonde aanbod. De shops leveren een uitgelezen assortiment producten voor de 'on-the-go'-klant. De winkelketen doet het goed en kende ook vorig jaar al een forse groei. Hoe groot die groei precies is wordt begin maart gemeld, maar analisten schatten in dat die ruim boven de zes procent uitkomt. Veganuary De sterke stijging nu als gevolg van het vegetarische worstenbroodje in de eerste weken van het jaar is niet helemaal verrassend. Zo is januari traditioneel een sterke maand voor vegetarische producten, omdat mensen na de feestdagen willen afvallen. Maar ook de komst van Veganuary heeft een boost gegeven aan de omzet van vegetarische en veganistische producten. Dat blijkt ook uit de landelijke cijfers. De Britten spenderen steeds meer aan deze producten. In 2018 was dat meer dan £1,3 miljard (€1,48 miljard), volgens onderzoek van de supermarktwinkelapp Ubamarket. Die cijfers lieten ook zien dat de bijna 19 miljoen Britse vleeseters ook steeds vaker een vleesloos alternatief kopen. Ook supermarktketen Waitrose becijferde onlangs dat 33% van de Bitse bevolking regelmatig vleesvrije of vleesarme diëten kiest en dat er bijna 3,5 miljoen veganisten zijn in het Verenigd Koninkrijk. Bron: @FoodClicks Buitenland - Greggs, een van de grootste bakkerijen Groot-Brittannië, heeft de omzet in de eerste zeven weken van het nieuwe jaar weten te verhogen met 14,1%. De bakkerij schrijft de sterke omzetstijging vrijwel volledig toe aan de introductie van een vegetarische worstenbroodje. De winkels van bakkerij Greggs staan vooral bekend om hun gezonde aanbod. De shops leveren een uitgelezen assortiment producten voor de 'on-the-go'-klant. De winkelketen doet het goed en kende ook vorig jaar al een forse groei. Hoe groot die groei precies is wordt begin maart gemeld, maar analisten schatten in dat die ruim boven de zes procent uitkomt. Veganuary De sterke stijging nu als gevolg van het vegetarische worstenbroodje in de eerste weken van het jaar is niet helemaal verrassend. Zo is januari traditioneel een sterke maand voor vegetarische producten, omdat mensen na de feestdagen willen afvallen. Maar ook de komst van Veganuary heeft een boost gegeven aan de omzet van vegetarische en veganistische producten. Dat blijkt ook uit de landelijke cijfers. De Britten spenderen steeds meer aan deze producten. In 2018 was dat meer dan £1,3 miljard (€1,48 miljard), volgens onderzoek van de supermarktwinkelapp Ubamarket. Die cijfers lieten ook zien dat de bijna 19 miljoen Britse vleeseters ook steeds vaker een vleesloos alternatief kopen. Ook supermarktketen Waitrose becijferde onlangs dat 33% van de Bitse bevolking regelmatig vleesvrije of vleesarme diëten kiest en dat er bijna 3,5 miljoen veganisten zijn in het Verenigd Koninkrijk. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Sodexo streeft naar 33% plantaardig in 2025
Catering - In 2025 is minimaal 33% van de gerechten in Sodexo bedrijfsrestaurants volledig plantaardig. Dat laat de cateraar weten. Het is een van de kortetermijndoelen die onderdeel uitmaken van het internationale doel om in 2040 volledig klimaatneutraal te zijn.
Lees berichtOnline bestelde vega-snacks groeien met 24% bij Kwalitaria
Formulenieuws – Steeds vaker zijn er vegetarische snacks en gerechten te vinden o de menukaart van Kwalitaria. De cafetariaformule merkt dan ook de vraag naar alternatieven zonder vlees stijgen. In het eerste kwartaal van dit jaar, werden online 24% meer vegetarische gerechten besteld.
Lees berichtPrivate Labelbeurs PLMA vult negen RAI-hallen met food
Vakbeurzen - Ruim 2.950 exposanten uit 70 landen gaan op 28 en 29 mei de beurshallen vullen van de RAI in Amsterdam. Negen hallen van het Amsterdam Convention Centre worden in beslag genomen door de foodbedrijven. De PLMA is daarmee de grootste foodvakbeurs in Nederland.
Lees berichtEerste gezamenlijke meting eiwittransitie supermarkten
Supermarkten - In Nederland is 39,7% van de eiwitten die we kopen in de supermarkt plantaardig en 60,3% dierlijk. Dit blijkt uit de eerste gezamenlijke Eiweet-meting van de supermarkten Aldi, Dirk, Ekoplaza, Jumbo, Lidl en Plus, in samenwerking met de Green Protein Alliance en ProVeg Nederland.
Lees berichtRoyal Swinkels introduceert biologisch gebrouwen FreeBrew
Introductie - Royal Swinkels introduceert een caloriearme craft soda op basis van mout. FreeBrew is gemaakt van biologische ingrediënten en mouten van gerst, haver, tarwe en spelt. De alcoholvrije dorstlesser doorloopt hetzelfde brouwproces als bier, zonder dat er alcohol wordt gevormd, en komt in de smaken bloedsinaasappel, citroen en framboos.
Lees berichtCafetariaformule Kwalitaria ziet vega aandeel groeien
Formulenieuws – De vraag naar vegetarisch groeit nog steeds, merkt ook Kwalitaria. En daarmee groeit ook het aanbod van de cafetariaformule. De ruim 135 vestigingen hebben een steeds uitgebreider vega assortiment met onder andere burgers, snacks en friet specials.
Lees bericht