Cateraars Zuidas gaan voedselverspilling monitoren


Catering - Op de Zuidas zijn zeven grote bedrijven en hun cateraars begonnen aan een project om voedselverspilling tegen te gaan. In samenwerking met Green Business Club Zuidas en Wastewatchers gaan zij zes maanden lang monitoren wat er verspild wordt bij banqueting lunches. Op basis van deze gegevens wordt het aanbod aangepast, waardoor verspilling in de toekomst kan worden voorkomen. De deelnemende bedrijven met hun cateraars zijn ABN AMRO/Vermaat, Accenture/ISS, Lexence/Vitam, Loyens & Loeff/Eurest, RAI Amsterdam/RAI, Van Doorne/Albron, Zuidas gemeente Amsterdam/WeCanteen. De verspilling wordt geregistreerd door Wastewatchers, dat een tool heeft ontwikkeld om verspilling bij bedrijven en cateraars te monitoren én te analyseren. De tool werkt eenvoudig: alle overgebleven producten worden letterlijk geteld. Verschillende variabelen, van het weer tot de dag van de week, worden hierin meegenomen. Door deze data te analyseren, krijgt men informatie over op welk moment je het beste welke producten kunt aanbieden. Op die manier kan het aanbod in de toekomst beter worden afgestemd op de vraag Gericht aanbieden Bij banqueting (verzorgde lunches bij vergaderingen en bijeenkomsten) wordt bij uitstek veel verspild. Factoren zoals no-shows, goed over willen komen bij de gasten, maar ook gebrek aan flexibiliteit in het aanbod spelen een rol. Wastewatchers en GBC Zuidas willen deze vorm van voedselverspilling aanpakken, omdat hier grote slagen in zijn te maken. Met behulp van de Wastewatchers tool kan een cateraar ook bij banqueting veel gerichter aanbieden en veel voedselverspilling voorkomen. Zes maanden Bij de deelnemers wordt vanaf nu zes maanden lang verspilling van banqueting lunches gemonitord. Deze data worden geanalyseerd en na drie maanden volgen de eerste concrete aanbevelingen. Aan het einde van de zes maanden vindt er opnieuw een analyse plaats, waaruit het effect van de aanbevelingen zichtbaar wordt. Wastewatchers Wastewatchers is oorspronkelijk gestart als eenmansbedrijf met als doel voedselverspilling in kaart brengen en analyseren hoe dit tegen te gaan. Met ingang van dit jaar worden de activiteiten omgezet naar een bedrijf in BV-vorm en worden meer initiatieven ondernomen binnen de cateringsector. Dit voorjaar staan er ook plannen op stapel om een project op te pakken met VOCC, de vereniging voor middelgrote cateraars. Bron: Green Business Club Zuidas/@FoodClicks Catering - Op de Zuidas zijn zeven grote bedrijven en hun cateraars begonnen aan een project om voedselverspilling tegen te gaan. In samenwerking met Green Business Club Zuidas en Wastewatchers gaan zij zes maanden lang monitoren wat er verspild wordt bij banqueting lunches. Op basis van deze gegevens wordt het aanbod aangepast, waardoor verspilling in de toekomst kan worden voorkomen. De deelnemende bedrijven met hun cateraars zijn ABN AMRO/Vermaat, Accenture/ISS, Lexence/Vitam, Loyens & Loeff/Eurest, RAI Amsterdam/RAI, Van Doorne/Albron, Zuidas gemeente Amsterdam/WeCanteen. De verspilling wordt geregistreerd door Wastewatchers, dat een tool heeft ontwikkeld om verspilling bij bedrijven en cateraars te monitoren én te analyseren. De tool werkt eenvoudig: alle overgebleven producten worden letterlijk geteld. Verschillende variabelen, van het weer tot de dag van de week, worden hierin meegenomen. Door deze data te analyseren, krijgt men informatie over op welk moment je het beste welke producten kunt aanbieden. Op die manier kan het aanbod in de toekomst beter worden afgestemd op de vraag Gericht aanbieden Bij banqueting (verzorgde lunches bij vergaderingen en bijeenkomsten) wordt bij uitstek veel verspild. Factoren zoals no-shows, goed over willen komen bij de gasten, maar ook gebrek aan flexibiliteit in het aanbod spelen een rol. Wastewatchers en GBC Zuidas willen deze vorm van voedselverspilling aanpakken, omdat hier grote slagen in zijn te maken. Met behulp van de Wastewatchers tool kan een cateraar ook bij banqueting veel gerichter aanbieden en veel voedselverspilling voorkomen. Zes maanden Bij de deelnemers wordt vanaf nu zes maanden lang verspilling van banqueting lunches gemonitord. Deze data worden geanalyseerd en na drie maanden volgen de eerste concrete aanbevelingen. Aan het einde van de zes maanden vindt er opnieuw een analyse plaats, waaruit het effect van de aanbevelingen zichtbaar wordt. Wastewatchers Wastewatchers is oorspronkelijk gestart als eenmansbedrijf met als doel voedselverspilling in kaart brengen en analyseren hoe dit tegen te gaan. Met ingang van dit jaar worden de activiteiten omgezet naar een bedrijf in BV-vorm en worden meer initiatieven ondernomen binnen de cateringsector. Dit voorjaar staan er ook plannen op stapel om een project op te pakken met VOCC, de vereniging voor middelgrote cateraars. Bron: Green Business Club Zuidas/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid