Davina Michelle en Najib Amhali nieuwe ambassadeurs Voedselbanken


Davina Michelle

Voedselbanken - Zangeres Davina Michelle en cabaretier Najib Amhali zijn sinds november ambassadeurs van Voedselbanken Nederland. Zij komen het bestaande team ambassadeurs versterken.

Leo Wijnbelt, bestuursvoorzitter Voedselbanken Nederland: ‘Met trots laten wij weten dat Davina Michelle en Najib Amhali zich als ambassadeurs gaan inzetten om het werk van de voedselbanken te ondersteunen en onder de aandacht te brengen. Zij versterken daarmee ons geweldige team van ambassadeurs via wie wij erin slagen de voedselbanken nog meer onder de aandacht te brengen. Aandacht die we nodig hebben om juist die mensen te bereiken die voedselhulp nodig hebben maar niet altijd de weg naar ons weten te vinden.’

Davina Michelle: ‘In Nederland leven ongeveer 1 miljoen mensen in armoede. Samen met mijn team  ga ik me inzetten voor de voedselbanken om mensen te helpen die zich in deze situatie bevinden. Wij  willen aandacht creëren voor de voedselbanken en kenbaar maken hoe belangrijk het is dat mensen  zich blijven inzetten. De inzet van een aantal uur per week als vrijwilliger kan al voldoende zijn om  een verschil te maken.’ 

Najib Amhali: ‘Het is helaas nog steeds ontzettend belangrijk dat er voedselbanken zijn. Wat is er  mooier dan gezinnen ondersteunen die het heel erg hard nodig hebben. En ik spreek hier uit eigen  ervaring. Mijn moeder moest elk dubbeltje omdraaien om rond te komen. Voor ons was er geen  ondersteuning van een voedselbank. Maar deze was heel welkom geweest. En nu heb ik de  mogelijkheid om deze prachtige organisatie te steunen en een steentje bij te dragen.’

Bron: Voedselbanken

Najib Amhali

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Kwalitaria doneert 30.000 euro aan kinderen Voedselbank

Formulenieuws - Namens alle 136 vestigingen heeft Kwalitaria een cheque ter waarde van 30.000 euro uitgereikt aan Stichting Kinderen van de Voedselbank. Het bedrag is mede tot stand gekomen door de gasten van de cafetariaformule: voor elk verkocht kindermenu gaat er een donatie naar de stichting, die zich inzet tegen de maatschappelijke gevolgen van kinderarmoede in Nederland.

Lees bericht


Medewerkers horeca hebben financiële last van inflatie

Onderzoek - Bijna de helft (46 procent) van de Nederlandse eerstelijnsmedewerkers in dienstverlenende sectoren zoals de horeca, werkte dit jaar meer uren om hun levensonderhoud te bekostigen. Maar ondanks die extra uren was het toch ook nog noodzakelijk voor medewerkers om extra financiële maatregelen te nemen.

Lees bericht

Voedselproducenten gaan donaties aan Voedselbank verhogen

Voedselbanken – Voedselbank verwacht stijging van minimaal 40% nieuwe klanten. Om die groei aan te kunnen hebben de voedselproducenten Unox, Iglo, Hak en Bolletje het initiatief genomen om meer producten te doneren. Als ‘Wintercollectief’ schieten zij de Voedselbank te hulp om gezinnen te helpen die dat nodig hebben.

Lees bericht

PolarPack en Froster gaan samenwerken met Voedselbanken

Samenwerking - PolarPack en Froster uit Waalwijk zijn een samenwerking aangegaan met Voedselbanken Nederland, waarin PolarPack bulkproducten voor de voedselbanken gaat ompakken naar consumentenverpakkingen en Froster Frozen Food Logistics deze producten opslaat en distribueert  naar de tien regionale distributiecentra van de voedselbank.

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid