EG Group start met formulelocaties zonder tankstation

De eerste KFC-locatie van de EG Group langs de A28

Formulenieuws –  EG Group, één van de grootste onafhankelijke uitbaters van tankstations in Europa, is een brand partnership aangegaan met Kentucky Fried Chicken (KFC) in Nederland en België. Deze week werd de eerste locatie geopend langs A28 bij Amersfoort. Later dit jaar volgt nog een locatie in Goes en begin volgend jaar openen in ieder geval nog drie locaties. Bijzonder is dat de KFC-locaties geen onderdeel uitmaken van een tankstation.

EG Group exploiteert in Nederland tankstations van Esso en werkt daar onder meer reeds samen met Spar, Lavazza en Burger King. Alleen al met Spar wil de EG Group naar bijna 200 locaties toegroeien langs de Nederlandse (snel)wegen. EG Group werkt voortdurend aan de verbetering van haar diensten en services onderweg, waarbij een samenwerking met KFC in Nederland een logische volgende stap is, aldus Commercial Manager Joris Janvier: “Wij zijn reeds een franchisepartner van KFC in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Nu breiden we deze succesvolle samenwerking uit naar Nederland en België.”

Zonder tankstation

Dat de EG Group locaties opent zonder tankstations is bijzonder. Ook in het buitenland wordt in de regel de combinatie met de mogelijk om te tanken gezocht. Dat geldt ook voor de KFC-locatie in Saint Ghislain (België) die binnenkort open gaat.

Sterke expansie

EG Group bedient ruim 5000 benzinestations & convenience stores in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Italië, UK, de VS en Australië. Zij wil voorzien in de behoeften van iedereen die onderweg is met een uitgebreid aanbod aan kwaliteitsvolle, relevante producten en diensten. De expansie van het bedrijf is ongekend. Van de zomer kocht het bedrijf nog bijna 600 conveniencewinkels van Cumberland Farms in de VS.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek