Duitse REWE opent 50ste REWE Express bij tankstation


In drie jaar tijd heeft REWE 50 tankstationlocaties voorzien van een REWE express / Foto bij: REWE

Buitenland – Van de week opende het Duitse retailbedrijf REWE haar vijftigste REWE express-shop bij een tankstation. Het gaat om een tankstationlocatie in Dusseldorf.

Drie jaar geleden werden de eerste vier winkels geopend. Die vier winkels maakten onderdeel uit van een testfase. Bij de opening werd de verwachting uitgesproken dat het aantal locaties zou gaan groeien. “Na veel uitdagingen. leermomenten, maar ook successen, hebben we nu deze mijlpaal van 50 gehaald”, laat formulemanager David Janssen weten op linkedin. Hij is niet alleen trots op deze mijlpaal, maar hij laat ook weten dat de weg er naar toe ook ongelofelijk leuk was.

REWE wil meerdere locaties bij tankstations. Daarbij zoekt het ook samenwerking met bijvoorbeeld de EG Group die 1200 Esso-stations heeft in Duitsland. Daarnaast experimenteert REWE met onbemande locaties.

Bron: REWE/@FoodClicks

Interieur van een REWE express-locatie Foto's: REWE

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

haan ‘Spaanse Polder’ omgebouwd naar Tony’s Street Food

Tankstation - De Haan heeft het tankstation ‘Spaanse Polder’ aan de Matlingeweg in Rotterdam compleet vernieuwd. De shop heeft de nieuwste versie gekregen van Tony’s Street Food, de shopformule die straks in een tweetal varianten bij alle bemande De Haan-stations is terug te vinden. Het assortiment is daarmee ook verder uitgebreid.

Lees bericht


Vissers Energy opent 25e Moments & More

Tankstation – Esso Vissers Raakeind had als locatie de eer om de 25e Moments & More te mogen openen. De locatie aan de A58 werd ook de locatie waar samen met Statiegeld Nederland de compacte M1 emballage-automaat van Tomra is geplaatst.

Lees bericht

Tankstations doen goede zaken met tabaksverkoop

Analyse – Steeg de verkoop van tabak in juni al met bijna 33% (32,8%) in juli was de verkoopstijging nog groter. In juli werd er in euro’s voor maar liefst 84,8% meer uitgegeven aan rookwarenartikelen dan in dezelfde maand een jaar geleden. Ook ten opzichte van juni 2024 werd er 28% meer aan tabak uitgeven, terwijl die verkoop vorig jaar in dezelfde periode nog met 8,1%...

Lees bericht



Shell Café introduceert ijskoffies met Lattiz

Introductie – Shell en FrieslandCampina werken met het merk Lattiz al lange tijd samen. Samen zorgen zij voor miljoenen kopjes koffie langs de weg. Die samenwerking wordt nu uitgebreid met de introductie van ijskoffie met de Lattiz, het systeem dat zorgt opschuimmelk.

Lees bericht

Bracamonte Convenient Kitchen koopt StarCuisine

Overname - StarCuisine, de specialist in ultraverse gemaksmaaltijden en foodserviceoplossingen, komt volledig in handen van Bracamonte Convenient Kitchen. De overname betekent een aanzienlijke versterking van Bracamonte in retail en foodservice.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid