Gedetineerden kunnen bij Sodexo ook zelf koken


Sodexo gaat plantaardig stimuleren en met de Food Farm Hubs werk maken van voedselverspilling

Catering – Sodexo gaat het eten en drinken verzorgen op vijf DJI-locaties in Noord Nederland. Het gaat om de Dienst Justitiële Inrichtingen in Almelo, Leeuwarden, Veenhuizen, Zwolle en ter Apel. Gedetineerden krijgen onder andere de mogelijkheid om zelf te koken met verse producten.

Het contract start op 1 juni waarbij een jaar wordt gebruikt om deze aanpak bij alle locaties uit te rollen. Het gaat bij de dienstverlening van Sodexo om zowel ontbijt, lunch als avondeten. Bij het avondeten kan worden gekozen uit een centraal bereide maaltijd, een vries-vers maaltijd of een box met verse producten. In de box zitten onbewerkte groenten, andere ingrediënten en recepten waar gedetineerden zelf mee gaan koken. Laura van der Heyden, accountdirecteur bij Sodexo: “Op deze manier leveren we niet alleen heerlijke gerechten en gevarieerde voeding maar bevorderen we ook de zelfredzaamheid en het welzijn van de gedetineerden.”

Opleiding

Sodexo gaat ook een leermeester-trainer inzetten die via workshops en trainingen het koken begeleidt. Voor gedetineerden die interesse hebben in de keuken is het mogelijk om via een speciale opleiding en stages, werkervaring op te doen - zowel binnen als buiten de justitiële inrichting. Van der Heyden: “We hebben hier ervaring mee op gedaan en dit draagt positief bij aan een succesvolle re-integratie. Op deze manier wordt een springplank naar een baan gecreëerd voor het moment dat iemand vrijkomt.”

Farm Food Hub

Sodexo bedacht speciaal voor de samenwerking met de Dienst Justitiële Inrichtingen de ‘Farm Food Hub’. Binnen deze hub werken regionale en lokale leveranciers samen met  natuurinclusieve boeren met als doel voedselverspilling in de keten te voorkomen. Ook worden plantaardige keuzes gestimuleerd.

Bron: Sodexo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Sodexo streeft naar 33% plantaardig in 2025

Catering - In 2025 is minimaal 33% van de gerechten in Sodexo bedrijfsrestaurants volledig plantaardig. Dat laat de cateraar weten. Het is een van de kortetermijndoelen die onderdeel uitmaken van het internationale doel om in 2040 volledig klimaatneutraal te zijn.

Lees bericht



Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht

Sodexo en WNF zetten ‘aardig eten’ op de kaart

Catering - Vanaf  maandag, 15 april, gaan food & facilitair dienstverlener Sodexo en WWF-NL een samenwerking aan om Nederlandse werknemers duurzamer en gezonder te laten eten. Met deze samenwerking worden in ruim 100 bedrijfsrestaurants gerechten die minder impact hebben op natuurverlies en klimaatverandering onder de aandacht gebracht.

Lees bericht


CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht

Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid