Horeca Kassasysteem Mr. Winston wil internationaal groeien


Het team achter de software van Mr Winston

Kassasystemen - Het Tilburgse bedrijf Mr. Winston heeft een investering van 600.000 euro opgehaald bij angel investors, waaronder Collin Crowdfund CEO Jeroen ter Huurne. Met het geld wil het in Nederland snelgroeiende horeca kassasysteem ook internationaal voet aan de grond krijgen.

Het bedrijf heeft zich in eerste instantie gericht op het product zelf en op die manier een organische groei doorgemaakt. Nadat Mr. Winston in 2023 is begonnen met sales en marketing wist het het bedrijf een groei van 140% te realiseren.  Reden voor Koen Lavrijssen, Founder & CTO van Mr. Winston, nu een volgende stap te zetten: “Met deze investering willen we onze groei versnellen, door uitbreidingen van ons sales team, het opschalen van marketing en het doorontwikkelen van onze producten.”

In de markt van horeca kassasystemen zag Lavrijssen een kans, vooral voor software die op alle gangbare hardware werkt. “De ouderwetse en inflexibele techniek van concurrenten leidt ertoe dat er alleen op bepaalde hardware gedraaid kan worden. Daarnaast zijn systemen niet ingericht op gebruiksvriendelijkheid en self-service, met hierbij hoge abonnementskosten en vaak dure hardware. Deze factoren maken het horecasysteem voor veel ondernemers een last”, aldus de ondernemer, die zelf jarenlange ervaring in de horeca heeft.

Internationalisering

Naast groei in Nederland heeft Mr. Winston in 2023 ook voet aan de grond gekregen in 5 andere Europese landen. Om zowel in Nederland als in het buitenland de groei te versnellen, zet Mr. Winston in op een dealer (reseller) strategie. Inmiddels zijn er dealers aangesloten in Nederland, België, Duitsland en Spanje.

Bron: Mr Winston/@FoodClicks

De software van Mr Winston werkt op vrijwel alle bestaande hardware

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




Sodexo streeft naar 33% plantaardig in 2025

Catering - In 2025 is minimaal 33% van de gerechten in Sodexo bedrijfsrestaurants volledig plantaardig. Dat laat de cateraar weten. Het is een van de kortetermijndoelen die onderdeel uitmaken van het internationale doel om in 2040 volledig klimaatneutraal te zijn.

Lees bericht

Grapedistrict opent flagshipstore in Amsterdam

Formulenieuws - Grapedistrict, de wijnwinkel die zich inzet voor kleine wijnboeren, opent 17 mei haar grootste winkel tot nu toe op de van Woustraat in Amsterdam. De Grapedistrict flagshipstore komt pal tegenover de plek waar ooit de eerste winkel werd geopend.

Lees bericht


Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon

Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.

Lees bericht

Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid