Nederlands Culinair Team wint Zilver en Sustainability Award
Wedstrijd - Het Nederlands Culinair Team, vertegenwoordigd door Tom Lamers en Tim Hoppe, heeft afgelopen week zilver en de Sustainability Award gewonnen tijdens de finale van de Global Chef Challenge in Singapore. Deze wedstrijd werd georganiseerd door het chef-netwerk Worldchefs.
Lamers en Hoppe wisten zich in februari 2023 te plaatsen voor deze finale via de Europese finale in Rimini. In de finale streden 16 teams uit de hele wereld gedurende twee dagen om de prijzen. De Global Chefs Challenge is een gerenommeerde kookwedstrijd, waarbij teams van twee een viergangenmenu moeten bereiden.
Ook bij de internationale kookwedstrijden spelen de thema’s vegan en duurzaamheid een belangrijke rol. Ieder team moest verplicht een vegan voorgerecht bereiden, waarin ook de cress van Koppert Cress een essentiële rol moest spelen. De jury was tijdens de finale extra scherp op verspilling en het gebruik van stroom en water. Het Nederlands team had extra getraind op het gebied van duurzaamheid, en dit heeft zijn vruchten afgeworpen: het team mocht de Green Spatula Award mee naar huis nemen!
Het Nederlands Culinair Team bestaat in totaal uit 12 leden die jaarlijks deelnemen aan internationale kookwedstrijden en de laatste jaren steevast hoog in de top 10 van de wereld staan. Het Nederlands Culinair Team is onderdeel van het Gastronomisch Gilde.
Bron: Gastronomisch Gilde/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Neuromarketing kan ondernemer en marketeer helpen
Bijeenkomst - Neuromarketing is het vakgebied waarbij inzichten uit de neurowetenschap worden toegepast op het terrein van marketing. Hiermee kan je gebruik maken van het onbewuste in het menselijk brein. Tijdens een onlangs gehouden bijeenkomst over (on)bewuste beïnvloeding van Trema Foodnetwerk leerden Tim Zuidgeest en Elles van der Vleuten de aanwezigen met welke handige toepassingen we, in ons...
Lees berichtAd Schaap en Kaj Gorgels starten samen Drippy’s
Horecaconcept - Kaj Gorgels, bekend van YouTube en tv-presentator, start samen met horecaondernemer en CEO van De Beren Ad Schaap en culinair influencer Colin Knopper hamburgerrestaurant Drippy’s. Het horecabedrijf is gevestigd aan het Stadhuisplein in Rotterdam.
Lees berichtVakprijs voor Restaurant Spetters in Breskens
Verkiezing - Restaurant Spetters in Breskens is uitgeroepen tot Restaurant van het Jaar door restaurantvereniging JRE-Nederland. Het Zeeuwse restaurant van topkok Laurent Smallegange kreeg de vakprijs toegekend tijdens het Eindejaarsdiner van JRE-Nederland in Maastricht.
Lees berichtKHN bereikt akkoord over nieuwe Horeca-cao
Personeel - KHN is samen met FNV Horeca een nieuwe cao voor de horeca overeengekomen. Er lag al een overeenkomst tussen beide partijen, maar maandag werd bekend dat de achterban van FNV Horeca ook akkoord is.
Lees berichtEssense nieuwe high-end cateraar in eventcatering
Eventcatering – Chef-koks Jeroen Robberegt en Jasper Gronert hebben de handen ineen geslagen en zijn een nieuw avontuur aangegaan in de eventcatering met het bedrijf Essense. Met het high-end cateringbedrijf willen zij een nieuwe norm neerzetten op het gebied van culinaire evenementen.
Lees bericht‘Meer mensen dan ooit werkzaam in de horeca’
Analyse - Nieuwe cijfers uit de Arbeidsmarktmonitor Gastvrijheidssector laten zien dat het aantal mensen dat werkzaam is in de horeca een recordhoogte heeft bereikt. Het totaal aantal dienstverbanden komt in 2023 uit op 517.000.
Lees bericht