Opnieuw sterrenregen voor culinair Nederland


Erkenning - De nieuwe Michelin gids telt maar liefst twee nieuwe tweesterrenrestaurants en twaalf nieuwe éénsterren-restaurants. Daarmee telt Nederland vanaf vandaag 110 sterrenzaken. Het DeLaMar Theater in Amsterdam vormde voor de derde keer op rij het decor voor de jaarlijkse sterrenregen. De toename in sterren laat zien dat er op culinair gebied veel gebeurt in ons land en de kwaliteit steeds hoger komt te liggen. In de nieuwe Michelin gids wordt opnieuw aangetoond hoe groot het culinaire potentieel is. Gerenommeerde koks en jonge talenten maken de hoge verwachtingen helemaal waar. De drie chefs van de restaurants met drie sterren blijven de stuwende krachten achter de ontwikkeling van de Nederlandse gastronomie. Jonnie BOER van De Librije in Zwolle, Jannis BREVET van Inter Scaldes in Kruiningen en Jacob Jan BOERMA van De Leest in Vaassen nemen met verve hun rol op als inspirator van de nieuwe generatie chefs. Hun persoonlijke keukens zijn uniek en behoren tot de culinaire wereldtop, zeggen de samenstellers van de gids. Maar liefst twaalf restaurants worden in editie 2019 onderscheiden met één ster. Wat hier opvalt, is de opmars van talentvolle chefs die op jonge leeftijd aantonen dat op klasse geen leeftijd staat. Jermain DE ROZARIO van Derozario in Helmond doet dat met zijn eigen interpretatie van Indonesische smaken. Paul KAPPE van Monarh in Tilburg overtuigt met zijn intense moderne keuken, net als Jeroen BROUWER van De Loohoeve in Schoonloo en Thomas VAN SANTVOORT van Flicka in Kerkdriel. De Michelin gids beloont eveneens 129 Bib Gourmand restaurants (die in de gids aangeduid zijn met het symbool =), waarvan 19 nieuwkomers. Het keuzemenu is hier onder de 37 euro, met gerechten waarin seizoengebonden producten de hoofdrol spelen. Iedere chef geeft aan die spelregel een eigen invulling en bewijst hoe rijk en divers de gastronomie in Nederland wel is. Nederland telt nu 110 sterrenrestaurants, waarvan drie met drie sterren, 18 met twee sterren (waarvan twee nieuw), 89 restaurants met één ster (waarvan 12 nieuw) en 129 Bib Gourmand restaurants (waarvan 19 nieuw). Bron: @FoodClicks Erkenning - De nieuwe Michelin gids telt maar liefst twee nieuwe tweesterrenrestaurants en twaalf nieuwe éénsterren-restaurants. Daarmee telt Nederland vanaf vandaag 110 sterrenzaken. Het DeLaMar Theater in Amsterdam vormde voor de derde keer op rij het decor voor de jaarlijkse sterrenregen. De toename in sterren laat zien dat er op culinair gebied veel gebeurt in ons land en de kwaliteit steeds hoger komt te liggen. In de nieuwe Michelin gids wordt opnieuw aangetoond hoe groot het culinaire potentieel is. Gerenommeerde koks en jonge talenten maken de hoge verwachtingen helemaal waar. De drie chefs van de restaurants met drie sterren blijven de stuwende krachten achter de ontwikkeling van de Nederlandse gastronomie. Jonnie BOER van De Librije in Zwolle, Jannis BREVET van Inter Scaldes in Kruiningen en Jacob Jan BOERMA van De Leest in Vaassen nemen met verve hun rol op als inspirator van de nieuwe generatie chefs. Hun persoonlijke keukens zijn uniek en behoren tot de culinaire wereldtop, zeggen de samenstellers van de gids. Maar liefst twaalf restaurants worden in editie 2019 onderscheiden met één ster. Wat hier opvalt, is de opmars van talentvolle chefs die op jonge leeftijd aantonen dat op klasse geen leeftijd staat. Jermain DE ROZARIO van Derozario in Helmond doet dat met zijn eigen interpretatie van Indonesische smaken. Paul KAPPE van Monarh in Tilburg overtuigt met zijn intense moderne keuken, net als Jeroen BROUWER van De Loohoeve in Schoonloo en Thomas VAN SANTVOORT van Flicka in Kerkdriel. De Michelin gids beloont eveneens 129 Bib Gourmand restaurants (die in de gids aangeduid zijn met het symbool =), waarvan 19 nieuwkomers. Het keuzemenu is hier onder de 37 euro, met gerechten waarin seizoengebonden producten de hoofdrol spelen. Iedere chef geeft aan die spelregel een eigen invulling en bewijst hoe rijk en divers de gastronomie in Nederland wel is. Nederland telt nu 110 sterrenrestaurants, waarvan drie met drie sterren, 18 met twee sterren (waarvan twee nieuw), 89 restaurants met één ster (waarvan 12 nieuw) en 129 Bib Gourmand restaurants (waarvan 19 nieuw). Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid