Directiewissel bij Van Hoeckel

Persoonlijk - Na zes jaar neemt Paul van Berkel afscheid bij van Van Hoeckel en draagt hij het stokje over aan Rodney de Haas. In de afgelopen jaren heeft Van Hoeckel onder leiding van Van Berkel een duidelijke koers uitgezet om haar dienstverlening af te stemmen op de...

HAS start minor gericht op plantaardige voeding

Opleiding - Studenten van HAS Hogeschool en de Hogeschool van Arnhem zijn op 2 en 3 mei 2017 van start gegaan met de eerste editie van de nieuwe derdejaars minor ‘Plant(w)aardige toekomst’. In deze minor van 10 weken bestuderen 40 studenten de gehele plantaardige voedselketen....

Kragtwijk bezorgt aan huis met ‘Aan tafel’

Catering - Kragtwijk Catering in Amstelveen is onlangs gestart met een bezorgdienst voor thuismaaltijden, genaamd ‘Aan tafel met Kragtwijk’. De maaltijden worden thuis of op het werk afgeleverd. Het assortiment bestaat uit een maandmenu met  vijf populaire gerechten of een...

Hutten en MECC verlengen samenwerking

Samenwerking - Hutten en MECC Maastricht hebben hun samenwerking met vier jaar verlengd. De cateraar uit Veghel was het afgelopen jaar al verantwoordelijk voor een deel van de culinaire invulling van meerdere events in het congres- en beurscentrum in Maastricht, zoals Jumping...

Ookworst combineert varkensvlees met quinoa

Catering – Cateraar Vitam in Schijndel heeft samen met twee Brabantse partijen een worst ontwikkeld die minder varkensvlees bevat, maar meer vezels door de toevoeging van extra Nederlandse quinoa. De Ookworst combineert volgens de ontwikkelaars daarmee het beste van twee...

Mars klaart ombouwklus snoepautomaten op 'gezonde scholen'

Vending - Mars Nederland komt haar afspraken uit het Akkoord Gezonde Voeding op scholen na en heeft het afgesproken aantal vendingmachines op middelbare scholen, die aangesloten zijn bij Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) omgebouwd zodat deze minimaal voldoen aan het niveau ‘...

Huuskes neemt separate dieetkeuken in gebruik

Zorg - Huuskes, specialist in maaltijden voor de zorg, heeft deze week een locatie opgestart die helemaal is ingericht op de bereiding van gerechten zonder allergenen. Met de ingebruikname van een aparte, modern geoutilleerde dieetkeuken in Oldenzaal speelt Huuskes in op een...

PS in foodservice geeft inzicht in duurzaamheid

Duurzaamheidsanalyse - PS in foodservice gaat (party)cateraars, zorginstellingen, horeca en andere afnemers laten zien hoe duurzaam ze werken. De duurzaamheid wordt bepaald aan de hand van door Raad Voor Accreditatie erkende keurmerken. PS in foodservice verzamelt ingrediënten-...

Appèl bouwt nieuw duurzaam belevingscentrum

Catering - Familiebedrijf Appèl bouwt een nieuw belevingscentrum aan de A2 in 's-Hertogenbosch. Medewerkers en opdrachtgevers van de bedrijfs- en onderwijscateraar kunnen hier kennismaken met de laatste trends op gebied van food en hospitality. Op 1 mei 2017 start Bouwgroep...

Limburg Catering neemt catering WOZL over

Catering - Limburg Catering in Sittard heeft per 1 april de volledige catering van WOZL overgenomen. Het betreft zowel de catering in de 3 interne kantines van WSP Parkstad als de catering bij 8 externe opdrachtgevers. Naast het werk heeft Limburg Catering ook de mensen...