Bekroonde Aziatische chef komt koken op festival Tomorrowland


Gaggan Anand, de meest bekroonde chef in Azië, komt koken op Tomorrowland

Festival – Gaggan Anand, de meest bekroonde chef in Azië, komt koken op Tomorrowland. Dat laat de organisatie weten. Het restaurant van de Indische celebrity chef in Bangkok is gedurende vier opeenvolgende jaren verkozen tot ‘Beste Aziatische Restaurant’ in de ranglijst ‘World’s 50 Best’.

De 16de editie van Tomorrowland staat dit jaar in het teken van het thema ‘The Reflection of Love’. Foodervaringen van overal in de wereld spelen een belangrijke rol bij de invulling van dit thema. Gaggan Anand komt naar het festival op recreatiedomein van het Belgische De Schorre om zijn eigen Chef’s Table te hosten. De chef-kok, die beroemd werd door zijn uiterst creatieve gerechten en moleculaire gastronomie, zal een persoonlijke gastronomische reis verzorgen aan zijn eigen Chef’s Table. Daarnaast zal hij ook een uniek menu samenstellen voor het Tomorrowland Restaurant. Anand is niet de eerste chef-kok, die het meerdaagse Tomorrowland bezoekt. Thijs Meliefste, één van de meest veelbelovende chefs in Europa, sloeg in 2019 al de handen ineen met het festival. Vorig jaar ontving hij zijn eerste Michelinster en deze zomer zal hij op de laatste dag de Chef’s Table voor zijn rekening nemen. Daarnaast verschijnen er ook toppers uit de Belgische gastronomie, waaronder Bart De Pooter, Roger van Damme, Luc De Laet, Glen Ramaekers, Thomas Van der Flaas, Toon De Bock en Xavier Van Hecke. Meester-mixologist Paul Morel zal zorgen voor spectaculaire cocktails en mixers.

Tomorrowland Burger

​Het festival wil bezoekers verrassen met andere nieuwe smaken, zoals plant-based gerechten van tweesterrenchef Bart De Pooter, Peruaanse gerechten, gekruide spareribs, Japanse sushi, Indian soul food, Aziatische bao’s en dumplings, kreeft en zeevruchten en smashed burgers. De Tomorrowland Burger is dit jaar 100% vegetarisch.

De Mesa Garden is deze zomer nieuw op Tomorrowland. Het is de go-to plek om te ontspannen met food en drinks. Aan verschillende counters kunnen mensen kennismaken met nieuwe spijs- en drinkcombinaties, waaronder barbecue met gember & sapjes, kreeft met speciaalbieren en bites by Mesa met cocktails on demand van Paul Morel. De Duitse familie Wussler – bekend van hun restaurant Ponyhof en het culinaire platform ChefsTalk – zal een vegan aanbod samenstellen in combinatie met premium mixers & softs. Bezoekers kunnen ook kiezen voor een speciale wijnproeverij met een persoonlijke sommelier.

Bron: Tomorrowland/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nespresso introduceert feloranje Travel Mug

Introductie - Nespresso viert Koningsdag met de introductie van de multifunctionele Travel Mug in een nieuwe koninklijke kleur. Daarnaast gaat het koffiemerk recepten aanbieden voor een warme koffieboost of een verkoelende koffiecocktail.

Lees bericht



Eventseizoen 2024 geopend met fors meer eventcateraars

Analyse – In april start het evenementenseizoen en volgens cijfers van de Kamer van Koophandel is het aantal fors gegroeid. Het gaat dan om cateringpartijen die zowel festivals, bruiloften, verjaardagen en andere feesten verzorgen. Het handelsregister van de KvK telde er in het eerste kwartaal van 2024 ruim 27.000, dat zijn er bijna 16.000 meer dan vijf jaar geleden, een stijging van 133%.

Lees bericht

‘Wegwerpbekers op festivals duurzaam en toegestaan’

Festivals – “Veel organisatoren van festivals en evenementen denken dat plastic wegwerpbekers per 1 januari verboden zijn, maar dat is niet waar. Wegwerpbekers zijn soms zelfs duurzamer dan herbruikbare bekers.” Dat zegt Bert Hengeveld van internationaal verpakkingsproducent Bordex Group.

Lees bericht


TNO test voedselkeuzegedrag op Lowlands

Onderzoek – TNO en de Wageningse Universiteit (WUR) hebben op Lowlands gezamenlijk onderzoek gedaan naar het eetgedrag van festivalbezoekers. Het onderzoek maakt onderdeel uit van een breder onderzoek naar het eetgedrag van mensen, nu en in de toekomst.

Lees bericht

Grolsch doet kartonnen draagtrays in de ban

Bierbrouwer - Bierbrouwer Grolsch neemt afscheid van de kartonnen festivaldraagtray en schakelt volledig over op herbruikbare draagtrays van gerecycled plastic. De bierbrouwer wil daarmee de hoeveelheid afval op de festivalterreinen verkleinen en meer bewustwording bij de festivalbezoekers realiseren.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid