Brooklyn Lager zet voet op Nederlandse bodem


Cafés - Brooklyn Lager heeft voet op Nederlandse bodem gezet. Het bier van de New Yorkse bierbrouwerij Brooklyn Brewery werd door Claire Moyle, export manager van de brouwer, in BeerTemple in Amsterdam gepresenteerd. Brooklyn Lager, het vlaggenschip van de brouwerij, is te proeven in diverse cafés verspreid over het hele land. Terwijl de consumptie van bier ook in de Verenigde Staten daalt, zien ‘Craft Beer’ brouwers, zoals Brooklyn Brewery, een groeiende vraag bij de consument. Brooklyn Brewery is uitgegroeid tot een brouwerij die een plek heeft veroverd in het assortiment van speciaalbieren. Bovendien streeft de brouwerij er naar dat consumenten lang kunnen genieten van hun bier. Daarom geloven zij in de unieke ‘4 Pint Rule’: het bier moet zó smaakvol en uitgebalanceerd zijn dat de drinker vier glazen wil en kan drinken. Het bier heeft een krachtige moutsmaak, ondersteund door een frisse bitterheid en een bloemig hoparoma. In de afdronk heeft het een lichte karamelsmaak. De aromatische kwaliteiten van het bier zijn het resultaat van de zogenaamde ‘dry-hopping’ techniek; een eeuwenoude traditie waarbij in het bier verse hop wordt geweekt tijdens een koude rijping. Dit levert een bijzonder verfrissend bier op met 5,2% alcohol. Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid