Joris Bijdendijk en Koepelkerk openen tijdelijk restaurant


Restaurant – Chef-kok Joris Bijdendijk gaat met het keukenteam van restaurant Rijks ‘on tour’. Als start van deze reis wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot tijdelijk restaurant.

De Renaissance Koepelkerk wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot sfeervol restaurant. Geserveerd wordt er een vijfgangen diner dat speciaal voor deze samenwerking is samengesteld, maar ook klassiekers kent van de menukaart van restaurant Rijks. Zo staat onder andere de Biet Tomasu beurre blanc en Sint Jakobsmossel met codiumvinaigrette op het menu. De gerechten worden begeleid door wijnen, geselecteerd door sommelier Max van Bockel.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

S.Pellegrino Young Chef Academy Competition van start

Wedstrijd - Na vijf succesvolle eerdere edities opent S.Pellegrino opnieuw de inschrijvingen voor de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition. In deze wereldwijde competitie gaan jonge chefs de strijd met elkaar aan. S.Pellegrino zoekt met een jury van gerenommeerde chefs naar een jonge top kok. Vorig jaar bereikte de Nederlandse chef Jet Loos nog de finales.

Lees bericht


RIJKS na ingrijpende verbouwing weer open

Horeca - Na een ingrijpende renovatie opent RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum, opnieuw haar deuren aan het Museumplein. “Na bijna 10 jaar werd het tijd voor de next step. In het nieuwe RIJKS hebben we meegenomen wat we hebben geleerd in de afgelopen jaren. We zijn de verbeterde versie van onszelf geworden,” aldus Executive Chef Joris Bijdendijk namens zijn team.

Lees bericht


Limburgs Culinair Gala 2021 tijdens BBB Maastricht

Beurzen - Het Limburgs Culinair Gala 2021 vindt plaats op maandag 11 oktober in het geheel vernieuwde MECC Maastricht. Normaal gesproken is het gala altijd in januari, maar door corona kon dat niet doorgaan. Het gala vindt nu plaats op de eerste dag van BBB Maastricht, de oudste horecavakbeurs van Nederland.

Lees bericht


FrietHoes komt met ludieke actie de Frietwijzer

Formulenieuws – Volgens de patatbakkers van FrietHoes wordt er vanuit de politiek niets gedaan aan wat er echt belangrijk is, namelijk de keuze voor welke friet een horecagelegenheid serveert. Om het de horecamensen wat eenvoudiger te maken om een ‘keuze te maken in het oerwoud van meningen’ heeft het bedrijf de Frietwijzer ontwikkeld. Een ludieke actie om klanten te werven voor...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid