Plant B lanceert halal maaltijdbox tijdens de Ramadan


Plant B komt met speciale box met diepvriesmaaltijden voor de Ramadan

Maaltijdbox – Food startup Plant B introduceert een speciale maaltijdbox voor de Ramadan, die woensdag start. De box bevat voedzame halal diepvriesmaaltijden die snel geserveerd kunnen worden en bedoeld zijn om mensen tijdens de vastenmaand te ontzorgen.

De maaltijdbox is ontwikkeld in samenwerking met twee voedingsexperts, die vanuit hun moslimachtergrond weten aan welke eisen een maaltijd tijdens de Ramadan moet voldoen. In deze periode van bezinning en reflectie, wordt van zonsopgang tot zonsondergang gevast. Wanneer de zon ondergaat en het vasten gebroken wordt voor de iftar, is er niet altijd ruimte om uitgebreid te koken. Een gemakkelijke, voedzame maaltijd kan dan helpen.

Plantaardig

Alle maaltijden van Plant B zijn plantaardig en zitten vol fruit, groente, volkoren granen, zaden, noten en peulvruchten. Een menu dat goed aansluit bij de Ramadan. Zo geeft vezelrijk eten een vol gevoel na het eten, zodat je minder snel honger krijgt, en heeft je lichaam in deze periode veel groenten en eiwitten nodig. De maaltijden worden direct na bereiding ingevroren waardoor de voedingswaarden bewaard blijven.

Het speciale Ramadan menu bestaat uit de maaltijden: Mean Tajine, Taj Ma Dahl, Pad Thai, Chili Con Amor, Soba Satay Rainbow Noodle & Indian Curry.

Bron: Plant B/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Xu Dong Sun wil eerste halal Japans restaurant openen

Crowdfunding - Maruki, een restaurantconcept dat de Japanse keuken combineert met halal-principes, gaat binnenkort de deuren openen in Rotterdam. Het wordt het eerste halal restaurant in Nederland. Initiatiefnemer is de horecaondernemer Xu Dong Sun. Hij heeft een diepgaande passie voor zowel de horeca als zijn geloof.

Lees bericht


Freasy neemt plantaardige Good Chef over

Overname – Het Rotterdamse bedrijf Freasy, gespecialiseerd in de productie en verkoop van gezonde kant-en-klaar-diepvriesmaaltijden neemt het merk Good Chef over. Good Chef verkoopt sinds 2020 plantaardige vriesversmaaltijden. Met twee merken in vriesversmaaltijden wil Freasy sneller groeien.

Lees bericht


Eveline Nederlof wordt nieuwe directeur Freasy

Benoeming - Freasy, het Rotterdamse bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de productie en verkoop van gezonde en duurzame kant-en-klaar diepvriesmaaltijden heeft een nieuwe CEO. Eveline Nederlof is toegetreden tot de directie in de functie van algemeen directeur.

Lees bericht


Maaltijdbox kost gezin bijna 3000 euro per jaar

Analyse – Maaltijdboxen zijn nog altijd populair bij gezinnen. Gemiddeld geeft een gezin bijna 3000 euro (€2877) uit aan een maaltijdbox-abonnement voor 4 personen. In zo’n abonnement zitten dan 3 maaltijden per week. De berekeningen van Foodboxen.nl zijn uitgevoerd op basis van een abonnement voor 40 weken.

Lees bericht

Eazie en Vegetarische Slager openen foodbar op Utrecht CS

Actie - De Vegetarische Slager en Asian Good foodbar Eazie openen gezamenlijk een tijdelijke Foodbar op Utrecht Centraal Station. Het doel is om de gasten van de locatie te inspireren om vaker te genieten van flexitarisch, vegetarisch of vegan eten. Als motto is daarom gekozen voor ‘Proef jij het verschil?’

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid