‘Sportclubs kunnen geld verdienen met vet inzamelen’


Bedrijven die een inzamelingspunt voor gebruikt frituurvet willen worden, kunnen zich aanmelden

Inzamelen – Het wordt voor de consument nog gemakkelijker gemaakt om frituurvet in te leveren, maar nog belangrijker is dat elk bedrijf gemakkelijk inzamelpunt kan worden. Sportverenigingen, scholen en kinderboerderijen kunnen hierdoor extra inkomsten genereren.

In Nederland zijn er meer dan 2500 locaties waar frituurvet of olie die door consumenten is gebruikt, ingezameld wordt. ‘Nederland is een van de weinige landen in Europa dat een groot netwerk van vetinzamelpunten heeft’, zegt Frans Claassen, directeur van MVO - de ketenorganisatie van oliën en vetten. Dankzij een nieuwe zoekfunctie op de website ‘Frituurvet Recycle Het!’ kunnen consumenten nog makkelijker gebruik maken van de inzamelpunten en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Inzamelen

Elk jaar rond de jaarwisseling vraagt MVO extra aandacht voor de campagne ‘Frituurvet Recycle Het!’. In de decembermaand gebruiken Nederlandse huishoudens veel olie voor het bakken van oliebollen, gourmetten en frituren. ‘Weggooien moeten we voorkomen’, zegt Frans Claassen, ‘want vet en olie zijn waardevolle grondstoffen die kunnen worden hergebruikt’. Zo kan er biobrandstof worden gemaakt van gebruikt frituurvet. Bovendien scheelt het voor waterschappen en gemeenten een hoop verstoppingen in het riool: 'wat er niet in zit, hoeft er ook niet uit'.

Meer inzamelpunten

Kinderboerderijen, supermarkten of verenigingen kunnen heel makkelijk inzamelpunt worden. Speciale inzamelbedrijven brengen en halen inzamelcontainers bij deze locaties. Het inzamelen van gebruikte vetten zorgt zodoende voor extra inkomsten voor scholen en sportverenigingen. Claassen: ‘Het inzamelen van gebruikte vetten heeft alleen maar voordelen. We moedigen scholen, supermarkten en verenigingen aan om mee te doen aan onze campagne'. Scholen, supermarkten of sportverenigingen kunnen zich aanmelden via de website van de campagne.

Bron: MVO/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




Gemeenten ontevreden over kabinetsaanpak honger op scholen

Scholen - De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) vindt dat het kabinet de kinderen die met een lege maag in de klas zitten onvoldoende helpt. Dat zegt VNG-woordvoerder Peter Heijkoop tegen het journalistieke onderzoeksplatform Pointer (KRO-NCRV). “Dit is een doekje voor het bloeden, er moet een structurele oplossing komen.”

Lees bericht

Zuid-Holland heeft meeste inzamelpunten gebruikt frituurvet

Inzamelen - Zuid-Holland is de Nederlandse provincie met de meeste inzamellocaties voor gebruikt frituurvet. Dit blijkt uit de cijfers van de campagne ‘Frituurvet Recycle Het’. De campagne stimuleert het recyclen van gebruikt frituurvet. Na Zuid-Holland volgen Noord-Brabant, Noord-Holland, Gelderland en Limburg.

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid