Unilever en Shell Downstream pakken kerstpakketten in voor de voedselbank

Medewerkers van Shell Downstream en Unilever gaan 14.000 pakketten inpakken voor de Voedselbanken

Voedselbanken – Op 18, 19 en 20 december pakken honderden medewerkers van Shell Downstream en Unilever 14.000 kerstpakketten in voor de voedselbank. Voor Unilever is het de zevende keer op rij; voor de medewerkers van Shell Downstream is het nieuw.

De pakketten zijn bestemd voor huishoudens die afhankelijk zijn van de voedselbanken in de regio’s Rotterdam, Den Haag, Meppel en Zwolle en bevatten voedings- en verzorgingsproducten. “De afgelopen jaren konden wij met Unilever al veel mensen een mooie kerst bezorgen. Helaas zijn er nog zoveel huishoudens die iets extra’s kunnen gebruiken, dat wij het aantal pakketten op zijn minst wilden verdubbelen. Dankzij de steun van Shell Downstream is dit gelukt en hebben we deze kerst maar liefst 14.000 kerstpakketten te vergeven, waarmee we op weg zijn naar landelijke dekking”, zegt Bibianne Roetert van Unilever.

Op dinsdagochtend 19 december pakken de directieleden van Unilever, Shell Downstream en de voedselbank gezamenlijk een aantal pakketten in. Voedselbanken Nederland verdeelden in 2016 met behulp van 11.000 vrijwilligers wekelijks 38.500 voedselpakketten vanuit 166 lokale voedselbanken. Ongeveer 135.000 Nederlanders waren vorig jaar afhankelijk van de voedselbank.

Bron: Unilever

Auteur: Steffen van Beek