Unilever en Shell Downstream pakken kerstpakketten in voor de voedselbank


Voedselbanken – Op 18, 19 en 20 december pakken honderden medewerkers van Shell Downstream en Unilever 14.000 kerstpakketten in voor de voedselbank. Voor Unilever is het de zevende keer op rij; voor de medewerkers van Shell Downstream is het nieuw. De pakketten zijn bestemd voor huishoudens die afhankelijk zijn van de voedselbanken in de regio’s Rotterdam, Den Haag, Meppel en Zwolle en bevatten voedings- en verzorgingsproducten. “De afgelopen jaren konden wij met Unilever al veel mensen een mooie kerst bezorgen. Helaas zijn er nog zoveel huishoudens die iets extra’s kunnen gebruiken, dat wij het aantal pakketten op zijn minst wilden verdubbelen. Dankzij de steun van Shell Downstream is dit gelukt en hebben we deze kerst maar liefst 14.000 kerstpakketten te vergeven, waarmee we op weg zijn naar landelijke dekking”, zegt Bibianne Roetert van Unilever. Op dinsdagochtend 19 december pakken de directieleden van Unilever, Shell Downstream en de voedselbank gezamenlijk een aantal pakketten in. Voedselbanken Nederland verdeelden in 2016 met behulp van 11.000 vrijwilligers wekelijks 38.500 voedselpakketten vanuit 166 lokale voedselbanken. Ongeveer 135.000 Nederlanders waren vorig jaar afhankelijk van de voedselbank. Bron: Unilever Voedselbanken – Op 18, 19 en 20 december pakken honderden medewerkers van Shell Downstream en Unilever 14.000 kerstpakketten in voor de voedselbank. Voor Unilever is het de zevende keer op rij; voor de medewerkers van Shell Downstream is het nieuw. De pakketten zijn bestemd voor huishoudens die afhankelijk zijn van de voedselbanken in de regio’s Rotterdam, Den Haag, Meppel en Zwolle en bevatten voedings- en verzorgingsproducten. “De afgelopen jaren konden wij met Unilever al veel mensen een mooie kerst bezorgen. Helaas zijn er nog zoveel huishoudens die iets extra’s kunnen gebruiken, dat wij het aantal pakketten op zijn minst wilden verdubbelen. Dankzij de steun van Shell Downstream is dit gelukt en hebben we deze kerst maar liefst 14.000 kerstpakketten te vergeven, waarmee we op weg zijn naar landelijke dekking”, zegt Bibianne Roetert van Unilever. Op dinsdagochtend 19 december pakken de directieleden van Unilever, Shell Downstream en de voedselbank gezamenlijk een aantal pakketten in. Voedselbanken Nederland verdeelden in 2016 met behulp van 11.000 vrijwilligers wekelijks 38.500 voedselpakketten vanuit 166 lokale voedselbanken. Ongeveer 135.000 Nederlanders waren vorig jaar afhankelijk van de voedselbank. Bron: Unilever

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




Unilever pakt 43.000 pakketten in voor voedselbank

Actie – Drie dagen lang zijn 570 medewerkers van Unilever vrijwillig bezig met het inpakken van voedselpakketten voor de voedselbank. Op maandag 4, dinsdag 5 en donderdag 7 december pakken zij in Rotterdam Ahoy 43.000 dozen in. De actie wordt mogelijk gemaakt dankzij de hulp van partners Ahoy, NIBC, Upfield, Riedel, Dr. Oetker, Mars en Bidfood.

Lees bericht

Unilever deelt ijspatenten om uitstoot van vriezers te verlagen

IJs - Unilever kondigt aan dat het een gratis, niet-exclusieve licentie voor 12 herformuleringspatenten beschikbaar zal stellen aan de ijsindustrie. Dit besluit volgt op twee succesvolle pilotprojecten waarbij ‘last mile’-ijsvrieskisten werden ‘opgewarmd’ naar -12°C in plaats van de gebruikelijke -18°C.

Lees bericht



Succesvolle pop-up Ben & Jerry’s Chunky Experience

Pop-up – De twee weekenden dat de Ben & Jerry’s Chunky Experience was geopend, hebben het gewenste resultaat gegeven: menig ijsliefhebber wist de weg te vinden naar de tijdelijke locatie in de Hofbogen in Rotterdam om de wereld van chunks en swirls te proberen. Het tweede weekend zelfs 1200 mensen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid