Vierde Frietboutique met IJsboutique opent in Rotterdam


Ondernemersduo achter Frietboutique en IJsboutique Pebbles van Noorden (staand) en Sammy Berendsen

Patatzaak – Frietboutique opent in de Rotterdamse wijk Kralingen een vierde locatie. Vanaf vrijdag 7 april kunnen friet en ijsliefhebbers bij de nieuwe locatie in de Lusthofstraat terecht. De nieuwe locatie heeft ook een IJsboutique met schepijs.

“We zijn ontzettend trots om uitgerekend in de Lusthofstraat de vierde locatie te openen. Ik ben opgegroeid in dit deel van Rotterdam, dus het voelt als thuiskomen”, aldus mede-eigenaresse Pebbles van Noorden. “Om dan nu mijn oude buurt te voorzien van onze frieten is voor mij de

Champagne-ijs

Frietboutique staat bekend vanwege haar verrassende smaken; zowel voor de friet als voor het ijs. Zo is er voor de ijsliefhebber champagne-ijs te proeven, gemaakt van echte champagne. Het stoofvlees voor het traditionele frietje stoof komt bij keurslagerij én straatgenoot van Linschoten in Rotterdam vandaan. Maar er is ook plantaardig zuurvlees als topping te krijgen op de friet. Dit zuurvlees komt uit een 3D-printer en is van het merk Redefine Meat. Deze topping won tijdens de Horecava nog een innovatie award.

Het ondernemersduo Sammy Berendsen en Pebbles van Noorden willen met de Frietboutique een buurtfunctie vervullen. Een plek waar buurtbewoners jong en oud kunnen samenkomen om te genieten van een frietje of ijsje, gemaakt van verse en lokale producten. De nieuwe locatie biedt ruimte aan ruim 30 gasten binnen. Daarnaast wordt zomers het terras uitgebreid naar 40 zitplekken door middel van twee terrasvlonders.  

De nieuwste Frietboutique zal gerund worden door Rio Tjon-A-Tsien. Rio werkte hiervoor al twee jaar in de vestiging op de Witte de With. “Wat ooit begon als bijbaantje, is nu uitgegroeid tot een toffe carrière”, aldus Tjon-A-Tsien over zijn overstap.

Frietboutique

Frietboutique heeft nog drie vestigingen. Op de Rotterdamse Witte de With, de Bergse Dorpstraat en de Amsterdamse Johannes Verhulststraat. De Frietboutiques fungeren als 2-in-1 winkel, omdat er niet alleen friet gegeten kan worden, maar er ook schepijs is van de IJsboutique. De friet en het ijs worden ook geleverd aan diverse horecagelegenheden.

 

Schepijs in de IJboutique

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Wakker Dier signaleert daling vleesverkoop supermarkten

Analyse – Uit verkoopdata van marktonderzoekbureau Circana signaleert Wakker Dier dat de vleesverkopen de laatste vier jaar met 16,4 procent zijn gedaald. Ook vorig jaar verkochten supermarkten 2,3 procent minder vlees dan het jaar ervoor. “Veel consumenten eten al minder vlees en ook de meeste supermarkten zetten nu in op meer plantaardig. Dat telt inmiddels aardig op,” aldus Collin Molenaar van Wakker Dier...

Lees bericht




REWE Duitsland opent eerste plantaardige supermarkt

Buitenland – Het gaat om een experiment, maar de REWE Group heeft onlangs in Berlijn een volledig plantaardige supermarkt geopend. De retailorganisatie wil  met de pilot 'Rewe voll pflanzlich' laten zien hoe gevarieerd en hoe groot het plantaardig aanbod is.

Lees bericht



Sfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten

Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid